Evenimentul ZileiActualitateCum vor arăta viitoarele submarine. SUA le vrea tot mai mari, cu tot mai multe arme și drone

Cum vor arăta viitoarele submarine. SUA le vrea tot mai mari, cu tot mai multe arme și drone

Cum vor arăta viitoarele submarine. SUA le vrea tot mai mari, cu tot mai multe arme și drone
Generația viitoare de submarine de atac ale Marinei SUA va fi mai mare decât flota existentă de submarine de atac din clasa Virginia. Acestea ar putea permite sarcini utile mai mari de arme, o durată de viață mai lungă și o serie de tehnologii silențioase.

Marina americană a început să lucreze la o nouă generație de submarine de atac cu arme nemaivăzute, tehnologii silențioase, drone de atac submarin, sonar și rețele de comunicații.

Submarine de atac nemaivăzute, pe piață din 2030

Clasa de submarin de atac va avea, în continuare, denumirea SSN (X). Totuși, acestea vor avea un diametru mai mare, a precizat șeful executiv al unuia dintre principalii furnizori care lucrează la propulsia nucleară pentru submarine, BWX Technologies. Toate sunt proiectate să apară începând cu 2030.

„Ne așteptăm să fie un tip mai mare de submarin, probabil în clasa de mărime a submarinelor Columbia, dar mai multe nu putem spune. Colaborăm cu clientul nostru, Marina, pentru a vedea cum va arăta și cum am putea duce acest lucru în producție „, a spus Rex Geveden.

Submarine de atac dotate cu tehnica viitorului

Planul Marinei este ca acesta să fie cel mai „stealthy” și mai letal submarin de atac creat vreodată. După cum au explicat dezvoltatorii de arme ale Marinei, planurile prevăd lansarea de lovituri de precizie la distanță mare.

De asemenea, acestea vor fi pregătite pentru asigurarea forțelor de operațiuni speciale în misiuni secrete de atac cu risc ridicat. Vor mai putea efectua misiuni ISR și vor beneficia de conectarea la rețea cu platforme. Dar, cel mai important: capacitatea de a opera nedetectat în apele cu pericol ridicat.

Detalii tehnice speciale privind planurile armatei nu pot fi făcute publice, au precizat constructorii. Și asta pentru că informațiile țin de natura secretă a acestor tipuri de platforme. Totuși, dezvoltatorii de arme au făcut câteva precizări privind unele aspecte.

Acestea includ materiale speciale pentru a face submarinele mai stealth. Vor avea și antene noi pentru misiuni de supraveghere subacvatică cu rază mai mare de acțiune. Unul dintre cele mai importante aspecte șine de tehnologia „silențioasă” de propulsie a motorului.


Accesează: