Evenimentul Zilei > International > Sub potop, Italia cere decretarea stării de urgență
Sub potop, Italia cere decretarea stării de urgență

Sub potop, Italia cere decretarea stării de urgență

Scene apocaliptice au loc în nordul Italiei și în sud-estul Franței, unde echipele de salvare, ajutate de armată, încearcă să sprijine oamenii cum pot.

Intervențiile au loc  după precipitațiile deosebit de violente care au devastat regiuni întregi, inundând și acoperind cu noroaie numeroase localități.

Sunt morți și răniți, dar și multe persoane dispărute. În Italia, provincile Piemont și Liguria au cerut decretarea stării de urgență.

Trei persoane au murit înecate în mare în apropiere de San Remo, iar o a patra în râul Roia din Ventimiglia, unde sâmbătă, din cauza furtunii și a ploilor abundente, s-a prăbuşit un pod.

Situaţia este foarte gravă, este ca în 1994, când inundațiile din Pad şi Tarano au ucis 70 de persoane, a comentat președintele regiunii Piemonte, Alberto Cirio, după ce a solicitat Guvernului de la Roma decretarea stării de urgență, la fel cum au procedat și autoritățile regionale din Liguria.

În urma ploilor din ultimele 24 de ore, nivelul fluviului Pad a crescut cu șase metri, în vreme ce alte două lacuri din apropiere, Maggiore şi Como riscă să iasă din albie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: