Evenimentul Zilei > Actualitate > Sub ochii noștri. Găști antiromânești acționează împotriva României
Sub ochii noștri. Găști antiromânești acționează împotriva României

Sub ochii noștri. Găști antiromânești acționează împotriva României

Mai multe organizații „moldoveniste” acționează pe teritoriul țării noastre împotriva intereselor României. Asociațiile care „Mișcarea Voievod” și „Scutul Moldovenesc”  pe care le regăsim activând pe aici au legături periculoase cu partidului extremist maghiar Jobbik șau Partidul Verde Ecologist din Moldova.

Organizațiile antiromânești și antiamericane stau la baza mai multor proteste organizate, în ultimii ani, pe teritoriul României.

Astfel, câteva sute de oameni,  s-au adunat la Pungești, Județul Vaslui, în octombrie 2013, unde au protestat împotriva exploatării gazelor de șist. Se pare ca aceste „revolte” nu au fost chiar spontane fiind pregătite tocmai de aceste persoane controversate.

Potrivit blogosfera.piatza.net, aceste proteste au fost organizate de Nicolae Pascaru, un admirator al lui Vladimir Putin, el susținând candidatura lui Vladimir Putin pentru decernarea premiului Nobel pentru Pace.  Acesta este și liderul asociațiilor „Mișcarea Voievod” și „Scutul Moldovenesc” considerate a fi filoruse și nu tocmai pro România.

Legăturile dintre Nicolae Pascaru și Rusia trec și prin Ungaria. Csibi Barna, cel care a spânzurat efigia lui Avram Iancu, e unul dintre susținătorii partidului extremist maghiar Jobbik.

Gabor Vona, liderul Jobbik, a făcut în acest an o vizită lui Alexandr Dughin, la Moscova , cel mai important ideolog al lui Vladimir Putin.

În 2012, Nicolae Pascaru și Csibi Barna au organizat împreună, la Chișinău, un protest împotriva „imperialismului românesc” la adresa Republicii Moldova. În noiembrie 2012, la Miercurea Ciuc, Csibi Barna a protestat tot împotriva „imperialismului românesc”, afișând o pancartă pe care scria „Moldova nu e România!”, scrie VoxPublika.

Camarazii lui Nicolae Pascaru flutură un steag roșu cu un cap de bour. Acest steag este promovat de mai multe grupuri „moldoveniste„ filoruse ce luptă împotriva „imperialismului românesc” care amenință să înrobească Republica Moldova. Aceste grupuri promovează steagul respectiv în locul tricolorului Republicii Moldova, identic cu cel românesc, mai mentioneaza sursa citata.

Steagul a apărut, în mijlocul protestelor antiamericane și împotriva exploatării gazelor de șist de la Pungești. Cel care îi conduce este Ivan Muntean, fratele deputatului din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Iurie Muntean.

Organizația lui Ivan Muntean de numește „Еу грэеск молдовенеште!”, „Eu grăiesc moldovenește” scris în litere chirilice. Același steag de la Pungesti apare la o alta organizatie filorusă și antiromânească, „Mișarea Național Democrată”, condusă de Viorel Furtuna, fost lt. col. în MAI din R. Moldova.

Toate aceste organizații susțin că valahii au anexat Moldova, unirea principatelor de la 1859 trebuie anulată și refacută Moldova Mare, prin unirea Moldovei din România cu Republica Moldova, în Uniunea Eurasiatică.

Mai mult decât atât, celebrul canal prin internet, TV Pungești, care a activat în întreaga țară manifestația din Vaslui a fost inființat cu un an înaintea protestelor, ceea ce arată premeditarea acțiunii. De altfel, informațiile pe care le-am descoperit indică că încă cu doi ani inainte, o grupare filo-moldovenească patronată de Lucian Timofticiuc a început acțiunea în zonă. Prin două ong-uri: unul din Iași care a coordonat TV Pungești și unul din Bârlad. Manipularea a fost pusă la cale ca la carte. Ong-iștilor li s-au pus la dispoziție copii ale celebrului film Gasland, produs în Venezuela cu finanțarea GAZPROM, conform dezvăluirilor din presa occidentală.

Principalii organizatori ai manifestațiilor anti-americane sunt protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu și Lucian Timofticiuc, un jurnalist din Vaslui care deține principalul cotidian local. Să ne reamintim un moment important în punerea informațiilor cap la cap. În februarie 2007, Lucian Timofticiuc era primit oficial la Chișinău de președintele de atunci al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, în calitate de lider al Asociației Moldovenilor din România. A doua zi, Timofticiuc era dus în Parlamentul de la Chișinău, unde în uralele comuniștilor rusofili a trecut la acuzații împotriva României.  Mai apoi, comuniștii i-au organizat lui Timofticiuc o conferință de presă, iar seara o emisiune la postul public, Moldova 1.

Delegația venită din România și condusă de jurnalistul din Vaslui a fost însoțită permanent de ideologul Partidului Comuniștilor, Victor Stepaniuc. „I-am și spus președintelui Voronin că noi vrem să fim vocea diasporei moldovenești și prin noi să se transmită și de o parte și de alta a Prutului mesajele reale, netrunchiate”, a declarat la emisiunea de la postul public de televiziune din Chișinău, Lucian Timofticiuc, uns cu aceea ocazie purtătorul de cuvânt al Asociației Moldovenilor din România. Asociaţia Comunitatea Moldovenilor din România număra printre membrii fondatori un fost lider al organizaţiei de tineret a Alianţei Socialiste din Iaşi, Marian Russo.

Potrivit corespondentului BBC la Iaşi, nostalgicii comunismului au văzut în el un lider al Alianţei Socialiste. Marian Russo avea atunci 20 de ani şi s-a autoproclamat urmaş al familiei scriitorului Alecu Russo.

În cazul Pungești s-a lucrat ca la manualul de diversiune și manipulare. TV Pungești a început să emită imediat. Iar din manualul de diversiune imediat a fost exploatată teoria primului mort, fostul primar pesedist din localitate,  Costică Spiridon. Bineînțeles că nu s-a șoptit nimic despre această informație. Nici despre faptul că Spiridon are 57 de ani. Informația transmisă s-a referit la un bătrânel civil de 82 de ani ucis de americanii de la Chevron. Totul pentru a se produce emoție colectivă. Timp de 24 de ore, nimeni nu a negat informația, iar manifestanții de la Pungești care intrau prin telefon în emisiunile de televiziune de la București ridicau miza: sunt, de fapt, doi morți!

Dar cine a manifestat, de fapt, la Pungești? Comuna Pungești cu toate satele are o populație de 2500 de suflete. În stradă au fost maxim 300 de persoane. Fiica fostului primar decedat și înviat a declarat în emisiunea AKTUALITATEA B1 că peste jumătate din manifestanți erau veniți din toate colțurile României și că demonstrația este una anti-americană. Cine a plătit operațiunea? O parte din regizori și actori i-am prezentat, dar nu sunt singurii. Este doar o parte a puzzle-ului de la Pungești, scrie VoxPublika.

Inliniedreapta.net vorbește și de Partidul Verde Ecologist din Moldova condus de Anatol Prohniţchi, fost ofițer sovietic, care organizează manifestațiile de la Chișinău împotriva proiectului Roșia Montană și a gazelor de șist.