Forțele aeriene americane au publicat pe pagina oficială Facebook noi imagini, de fapt randări, cu super-secretul bombardier B-21 Raider, prezentat în trei hangare diferite, unde va fi găzduită noua aerinavă „stealth”: Dyess Air Force Base, Ellsworth Air Force Baza și Whiteman Air Force Base, potrivit defence-blog.

B-21 Raider va înlocui bombardierele B-1 Lancer și B-2 Spirit, dar nu în viitorul apropiat, pentru acestea două vor fi livrate la mijlocul acestui an.
Difuzarea acestor noi imagini permite identificarea unor detalii suplimentare, în așteptarea primelor zboruri de testare care vor începe la baza aeriană Edwards (California).

La prima vedere, impresia generală este că B-21 Raider seamănă foarte mult cu B-2 Spirit. La o observație mai atentă, se vede că noul bombardier are două admisii de aer NACA, al căror concept a fost abandonat la începutul anilor ’50.

La acea dată, s-a considerat că aceste admisii nu permit aerului să ajungă la reactoare în condiții optime, rezultând pierderi de putere care ar putea fi semnificative, scrie Opex 360.

Se pare că inginerii de la Northrop Grumman au găsit o soluție pentru a remedia problema, ceea ce va reduce și mai mult semnătura radar a B-21 Raider.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: