Evenimentul Zilei > International > SUA bat în retragere! Lovitură de teatru în criza din Venezuela. Haosul atinge apogeul
SUA bat în retragere! Lovitură de teatru în criza din Venezuela. Haosul atinge apogeul

SUA bat în retragere! Lovitură de teatru în criza din Venezuela. Haosul atinge apogeul

În contextul în care criza din Venezuela se agravează, Statele Unite îşi vor retrage tot personalul diplomatic încă prezent în ambasada lor din Caracas, a anunţat luni secretarul de stat Mike Pompeo, informează marţi France Presse.

„Această decizie reflectă degradarea situaţiei în Venezuela şi constatarea că prezenţa personalului diplomatic în Ambasada SUA a devenit o constrângere asupra politicii americane”, a postat pe Twitter Pompeo.

La 23 ianuarie, preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a anunţat ruperea relaţiilor diplomatice cu Statele Unite, care l-au recunoscut pe opozantul Juan Guaido preşedinte interimar al ţării, ordonând plecarea tuturor diplomaţilor. Dar, contestând legitimitatea lui Maduro, Washingtonul a refuzat să se supună, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, la 24 ianuarie, Departamentul de Stat a rechemat întreg personalul american neesenţial şi familiile diplomaţilor, sfătuindu-i de asemenea pe toţi cetăţenii americani din Venezuela să părăsească ţara.

Noi manifestaţii la apelul opoziţiei sunt prevăzute marţi în Venezuela, a cincea zi a unei pene uriaşe de curent ce a paralizat ţara, confruntată cu o profundă criză politică şi dificultăţi alimentare grave.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.