Autorităţile spun că scena s-a prăbuşit în timpul unei furtuni, în timp ce formaţia Sugarland se pregătea să înceapă recitalul. Mai multe persoane au fost prinse sub acoperişul prăbuşit.
Publicaţia locală "Indiana Star" relatează că vântul a bătut cu o viteză de până la 96 km pe oră. Accidentul a avut loc la ora locală 21:00 (ora 3:00, ora României), în timp ce erau evacuaţi cei 12.000 de spectatori din incinta Hoosier Lottery Grandstand, unde avea loc concertul.
Imposibil de prevenit
Imaginile video înregistrate la faţa locului arată mulţimea care ţipă, în timp ce vântul şi furtuna au demolat structura scenei în câteva secunde. Presa locală spune că printre persoanele rănite, transportate la spital, se află şi copii. Căpitanul Brad Weaver de la poliţia Indiana a declarat că tocmai avertizase spectatorii în privinţa condiţiilor meteo nefavorabile, când s-a produs incidentul.
Oficialii care se ocupau de securitatea spectacolului şi oameni din public au ajutat imediat la ridicarea scenei, pentru a-i scoate de acolo pe cei prinşi dedesubt. În opinia poliţistului, nu se putea face nimic pentru a se preveni acest dezastru, după cum a declarat chiar el într-o conferinţă de presă.

<iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/SRkdwrmzYXg" height="390" width="640"></iframe>