Liderul parlamentului venezuelean, Juan Guaido, care s-a declarat în ianuarie şef interimar al statului, este susţinut de peste 50 de ţări în confruntarea cu preşedintele Nicolas Maduro, reales anul trecut în urma unor alegeri contestate de opoziţie.

Naţiunile lumii s-au pronunţat cu „voce clară” şi „este timpul ca ONU să vorbească”, a declarat Pence în Consiliul de Securitate al organizaţiei internaţionale. El a adăugat că SUA pregătesc o rezoluţie care cere membrilor Organizaţiei Naţiunilor Unite să îl recunoască pe Guaido drept conducător legitim al Venezuelei.

Adresându-se reprezentantului actual al Venezuelei în Consiliu, Pence a spus: „Cu tot respectul, domnule ambasador, nu ar trebui să vă aflaţi aici. Ar trebui să vă întoarceţi în Venezuela şi să-i spuneţi lui Nicolas Maduro că i-a expirat timpul şi e vremea să plece”, informează Agerpres.

Vicepreşedintele Statelor Unite a afirmat că ţara sa va continua să facă presiuni economice şi diplomatice asupra regimului de la Caracas pentru a obţine o tranziţie paşnică, dar a avertizat că „toate opţiunile sunt deschise”.

 

Te-ar putea interesa și: