Șeful Comandamentului cibernetic al SUA, Paul Nakasone, a acuzat Rusia că desfășoară “puternice campanii de influență” folosind rețelele de socializare, precum și activități de spionaj în spațiul cibernetic.

“Rusia este un adversar cibernetic sofisticat. Ea şi-a demonstrat capacitatea de a desfășura puternice campanii de influență utilizând rețelele sociale. Moscova se ocupă efectiv de spionaj cibernetic și de alte activități și a integrat, de asemenea, activități cibernetice în strategia sa militară și națională” – a declarat Nakasone, luând cuvântul în timpul audierilor din Senatul american.

 

Menţionăm că administrația fostului președinte american Donald Trump a vorbit în repetate rânduri despre posibila participare a Federației Ruse la ample atacuri cibernetice asupra sistemelor departamentelor guvernamentale americane.

Ulterior însă, Trump a declarat că în spatele atacului hackerilor asupra mai multor departamente americane ar fi putut să se afle nu Rusia, așa cum susțin unele mass-media, ci China, şi a subliniat că amploarea atacului cibernetic a fost exagerată de mass-media.

Moscova a respins în mod repetat implicarea sa în atacurile cibernetice și a numit aceste declarații ca fiind lipsite de dovezi.