Evenimentul Zilei > International > SUA acuză Rusia că desfășoară „campanii de influență” pe rețelele de socializare
SUA acuză Rusia că desfășoară „campanii de influență”  pe rețelele de socializare

SUA acuză Rusia că desfășoară „campanii de influență” pe rețelele de socializare

Moscova a respins în mod repetat implicarea sa în atacurile cibernetice și a numit aceste declarații ca fiind lipsite de dovezi.

Șeful Comandamentului cibernetic al SUA, Paul Nakasone, a acuzat Rusia că desfășoară „puternice campanii de influență” folosind rețelele de socializare, precum și activități de spionaj în spațiul cibernetic.

„Rusia este un adversar cibernetic sofisticat. Ea şi-a demonstrat capacitatea de a desfășura puternice campanii de influență utilizând rețelele sociale. Moscova se ocupă efectiv de spionaj cibernetic și de alte activități și a integrat, de asemenea, activități cibernetice în strategia sa militară și națională” – a declarat Nakasone, luând cuvântul în timpul audierilor din Senatul american.

 

Menţionăm că administrația fostului președinte american Donald Trump a vorbit în repetate rânduri despre posibila participare a Federației Ruse la ample atacuri cibernetice asupra sistemelor departamentelor guvernamentale americane.

Ulterior însă, Trump a declarat că în spatele atacului hackerilor asupra mai multor departamente americane ar fi putut să se afle nu Rusia, așa cum susțin unele mass-media, ci China, şi a subliniat că amploarea atacului cibernetic a fost exagerată de mass-media.

Moscova a respins în mod repetat implicarea sa în atacurile cibernetice și a numit aceste declarații ca fiind lipsite de dovezi.