Studiu UIMITOR. Cum sunt în REALITATE persoanele populare pe Facebook

Studiu UIMITOR. Cum sunt în REALITATE persoanele populare pe Facebook

Cei care au foarte mulți prieteni pe Facebook sunt considerați, de multe ori, drept persoane poopulare și fericite, însă, în realitate, sunt exact contrariul, arată un studiu recent realizat de cercetării americani, potrivit Daily Mail.

Astfel, cercetătorii de la Colby College din Maine au comparat trăsăturile de personalitate cu nivelul de fericire al oamenilor, pe un eşantion de aproximativ 16.000 de persoane, timp de patru ani.

Cei care, la începutul studiului, au fost considerați extrovertiți au înregistrat o îmbunătăţire graduală a stării de bunăstare și de fericire, însă au devenit, în același timp, mai introvertiţi şi retraşi.

Potrivit autorului principal al studiului, Christopher Soto, arată că un număr mare de prieteni pe Facebook îi poate face pe utilizatori mai puţini sociabili, accentuând starea de tristeţe, fapt ce apare deoarece aceștia nu mai simt nevoia unor noi relații de prietenie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oamenii de ştiinţă au analizat trăsăturile de personalitate şi nivelul de bunăstare în cazul a 16.367 de participanţi, care au fost chestionaţi, în mod repetat, pe o perioadă de patru ani.

Astfel, oamenii de ştiinţă au fost capabili să analizeze ce aspecte ale personalităţii de la începutul studiului au prezis stările de bunăstare ulterioare şi dacă nivelul de bunăstare de la începutul studiului a fost asociat cu schimbările de personalitate ulterioare.