Evenimentul Zilei > Social > Studiu ȘOCANT al Institutului Român pentru Evaluare. „Mai mult de un sfert dintre români se consideră săraci”
Studiu ȘOCANT al Institutului Român pentru Evaluare. „Mai mult de un sfert dintre români se consideră săraci”

Studiu ȘOCANT al Institutului Român pentru Evaluare. „Mai mult de un sfert dintre români se consideră săraci”

Principalul motiv de îngrijorare pentru români rămâne, și în 2019, buzunarul, cei mai mulți dintre ocupanții spațiului Carpato-Danubiano-Pontic fiind preocupați de problematica pecuniară. „Câți bani îmi vor intra în cont anul acesta?” pare a fi întrebarea obsedantă de pe buzele tuturor. Institutul Român pentru Evaluare a întocmit o statistică în baza căreia a ajuns la concluzia că aproape un sfert dintre români se consideră săraci, având, ca atare, serioase motive de îngrijorare pentru anul care tocmai a început, potrivit unui studiu al IRES.

Aproape un sfert dintre români se consideră săraci. Este concluzia la care au ajuns reprezentanții Institutului Român pentru Evaluare (IRES) după ce au efectuat un sondaj, denumit ROMÂNII ȘI BANII LOR, printre români. Statistica institutului a evidențiat și faptul că relația românilor cu băncile rămâne una conservatoare, mai mult de jumătate dintre participanții la studiu declarând că nu au nicio relație cu o bancă din România. De asemenea, peste jumătate dintre români spun că au încredere în  moneda euro. Cifrele arată și că aproape 6 din 10 români apreciază trecerea României la Euro ca fiind un lucru bun.