Studiu. În ce moment al zilei sunt oamenii FERICIȚI

Studiu. În ce moment al zilei sunt oamenii FERICIȚI

În urma unui studiu, care a analizat în jur de o jumătate de miliard de mesaje postate pe Twitter, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că oamenii se trezesc bineduspuși, însă, pe măsură ce trece timpul, devin morocănoși, relatează Daily Mail.

Astfel, analizând frecvența cu care apar în mesajele de pe Twitter diferite cuvinte ce au legătură cu fericire, oamenii de știință de la Cornell University au descoperit și faptul că oamenii sunt mult mai fericiți în weekend. Cercetătorul Michael Macy a folosit un nucleu de supercomputere puternice pentru a analiza 509 milioane de mesaje scrise de 2,4 milioane de utilizatori ai platformei online Twitter, din 84 de ţări diferite. În acest sens, a fost analizată frecvența utilizării cuvintelor "fantastic", "incredibil", "amuzant", dar şi a altor termeni care transmit o stare bună, în diferite momente ale zilei, în comparaţie cu limbajul folosit pentru a descrie supărarea, furia şi jena.

"Oamenii critică internetul pentru că este comun şi plin de bârfe, dar nu este chiar aşa. Internetul înregistrează tot, deci Twitter este o arhivă gigantică de conversaţii codificate", a spus Scott Golder, unul dintre cercetători, pentru ABC News.

Potrivit acestuia, oamenii încep ziua fericiţi pentru că sunt revigoraţi de somn, iar spre finalul zilei folosesc din ce în ce mai multe cuvinte negative tot din cauza somnului. Referitor la weekend, cercetătorii cred că oamenii sunt mai fericiți deoarece scapă de stresul și grijile de la serviciu. În acest sens, Cary Cooper, profesor la Lancaster University, recomandă să evităm colegii agresivi şi pesimişti, să cerem timp suplimentar pentru a termina sarcinile de serviciu, decât să le facem greşit, şi să rămânem pozitivi.

Ne puteți urmări și pe Google News