Evenimentul Zilei > International > Studiu: 70% dintre europeni văd în CREŞTEREA rapidă a POPULAŢIEI MUSULMANE ca o AMENIŢARE GRAVĂ
Studiu: 70% dintre europeni văd în CREŞTEREA rapidă a POPULAŢIEI MUSULMANE ca o AMENIŢARE GRAVĂ

Studiu: 70% dintre europeni văd în CREŞTEREA rapidă a POPULAŢIEI MUSULMANE ca o AMENIŢARE GRAVĂ

O mare majoritate a europenilor este din ce în ce mai îngrijorată de creșterea rapidă a populației musulmanilor, arată un studiu realizat de Fundația Századvég.

O mie de europeni din 28 de țări din UE au fost întrebați: "Cât de grav este pentru Europa creșterea rapidă a populației musulmanilor?"
Dintre respondenți, 40% au spus că văd amenințarea ca fiind "foarte gravă", în timp ce alte 30% au spus că o consideră "oarecum gravă".

De asemenea, studiul arată că 78% dintre respondenți consideră imigrația ilegală drept o problemă serioasă, 57% fiind de părere că afluxul de migranți va schimba cultura țării.

Respondenții sunt convinşi că Europa ar trebui să ajute și să sprijine migranții (81%), dar cred că acest lucru ar trebui să se întâmple în țările lor de origine.  Aceasta ar putea fi ideea potrivită, deoarece Paul Collier, profesor la Universitatea Oxford, a declarat recent că țările occidentale ar putea ajuta mai mult pe refugiați în țările lor de origine cu același costuri.

"Oferim 135 de dolari pentru fiecare persoană care se prezintă aici, în comparație cu un dolar pentru fiecare persoană pe care o ajutăm în regiunea proprie ", a declarat profesorul la o conferință a Partidului Democrației Sociale din Danemarca, notează voiceofeurope.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.