O mie de europeni din 28 de țări din UE au fost întrebați: "Cât de grav este pentru Europa creșterea rapidă a populației musulmanilor?"
Dintre respondenți, 40% au spus că văd amenințarea ca fiind "foarte gravă", în timp ce alte 30% au spus că o consideră "oarecum gravă".

De asemenea, studiul arată că 78% dintre respondenți consideră imigrația ilegală drept o problemă serioasă, 57% fiind de părere că afluxul de migranți va schimba cultura țării.

Respondenții sunt convinşi că Europa ar trebui să ajute și să sprijine migranții (81%), dar cred că acest lucru ar trebui să se întâmple în țările lor de origine.  Aceasta ar putea fi ideea potrivită, deoarece Paul Collier, profesor la Universitatea Oxford, a declarat recent că țările occidentale ar putea ajuta mai mult pe refugiați în țările lor de origine cu același costuri.

"Oferim 135 de dolari pentru fiecare persoană care se prezintă aici, în comparație cu un dolar pentru fiecare persoană pe care o ajutăm în regiunea proprie ", a declarat profesorul la o conferință a Partidului Democrației Sociale din Danemarca, notează voiceofeurope.