Mai mult de jumătate dintre cazurile confirmate de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, au survenit în zone în care temperatura aerului era cuprinsă între 5 şi 15 grade Celsius, a stabilit o echipă de cercetători de la Universitatea Lanzhou din China într-un studiu dat publicității marți.

Specialiştii au cercetat impactul temperaturii ambientale asupra răspândirii globale a COVID-19, conform articolului ştiinţific ce însoţeşte studiul recent, publicat în jurnalul ştiinţific Science of The Total Environment. Relaţia dintre numărul de cazuri de COVID-19 confirmate zilnic şi condiţiile meteorologice, inclusiv temperatura şi umiditatea, a fost studiată pe baza a aproximativ 3,75 milioane de cazuri confirmate la nivel mondial, în 185 de ţări şi regiuni, în perioada 21 ianuarie – 6 mai.


O țară decimată de molimă sfidează Organizația Mondială a Sănătății. Va fi iureș

Lista aeroporturilor-bombe-epidemiologice, publicată! Topul celor mai periculoase țări


Analizând informațiile, oamenii de știință au constatat că în zonele cu valori de temperatură situate între 5 şi 15 grade Celsius au fost reportate cele mai multe cazuri, adică 60% dintre ele. Aproximativ 73,8% dintre cazurile confirmate erau concentrate în regiuni cu o umiditate absolută între 3 şi 10 grame pe metru cub.

Altfel spus, SARS-CoV-2 pare să se răspândească spre latitudini mai înalte și ar exista o zonă climatică optimă în care concentraţia de coronavirus a sporit în mod semnificativ în mediul ambiental, inclusiv pe suprafaţa obiectelor.


Previziune neagră. Urmează imediat după finalul pandemiei. A mai avut dreptate în trecut!

Anunț înfiorător al specialiștilor italieni. Virusul supraviețuiește unde nu ne așteptăm


De asemenea, ercetătorii au avertizat că pandemia de COVID-19 se poate răspândi în mod ciclic, iar focarele ar putea fi recurente în oraşele mari situate la latitudini medii, în toamna anului 2020. ”Nu ne putem baza pe presupunerea că epidemia de COVID-19 va înceta odată cu creşterea temperaturii”, a concluzionat Huang Zhongwei, autor principal al articolului ştiinţific.

Sursa: Agerpres.ro