Evenimentul Zilei > Actualitate > Studenții vor să ia parte la alegerea rectorului
Studenții vor să ia parte la alegerea rectorului

Studenții vor să ia parte la alegerea rectorului

Trei organizații studențești au cerut astăzi Parlamentului sp amendeze legea Educației astfel încât studenții să aibă dreptul de a participa la alegerea rectorilor în proporție de 25% din totalul numărului de voturi.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) şi Uniunea Studenţilor din România (USR) cer ca modificarea legislativă să fie făcută înainte ca Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice "să dea startul" unei noi etape de alegeri în universităţi.

"Având în vedere că următoarea etapă de alegeri pentru rectorii universităţilor din România se apropie, pentru a grăbi procesul legislativ, solicităm Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României să modifice Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 printr-un amendament la Ordonanţa de Urgenţă nr. 94/2014 (proiectul de lege nr. L109/2015 din Senatul României)", susţin cele trei organizaţii studenţeşti într-o scrisoare trimisă azi parlamentarilor.

USR a demarat în perioada 16-23 aprilie, în toate centrele universitare din ţară, o campanie dedicată susţinerii recâştigării pentru studenţi a dreptului de a participa în procesul de alegere a rectorilor cu ponderea de 25%, un drept pe care studenţii l-au pierdut o dată cu aprobarea noii Legi a Educaţiei Naţionale din anul 2011, menţionează sursa citată.