Studenţii şi elevii cer admitere fără examen în acest an. Avertisment: "Presiune crescută, performanţe scăzute!"

Studenţii şi elevii cer admitere fără examen în acest an. Avertisment: "Presiune crescută, performanţe scăzute!"

Ordinul de ministru prin care universităţile sunt încurajate să treacă la examene şi prin carese interzice ca mediile din anii de studiu să mai conteze la admitere vine prea târziu şi bulversează elevii, consideră organizaţiile studenţeşti şi ale elevilor.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) solicită ministerului Educaţiei să amâne modificările privind organizarea examenului de admitere.  "Solicităm elaborarea unei note de către MECTS care să clarifice momentul intrării în vigoare al Ordinului de MInistru. ANOSR si CNE atrag atenţia asupra impactului negativ pe care l-ar putea avea implementarea acestui Ordin de Ministru din următoarea sesiune de admitere", se arată în solicitarea celor două organizaţii. Amânare cu câţiva ani Conform acestora, schimbările continue şi tardive ale regulilor, imposibilitatea universităţilor de a le face cunoscute elevilor în timp util şi presiunea crescută exercitată de aceste modificări asupra elevilor "ar putea genera scăderea performanţelor acestora".  "Solicităm ca acest Ordin de Ministru să nu intre în vigoare începând cu vara 2012 şi propunem ca el să se aplice generaţiei de elevi ce urmează să fie admisă în clasa a 9- a în toamna 2012", conchid reprezentanţii elevilor şi ai studenţilor. CITIȚI ȘI:

  • RĂSTURNARE DE SITUAŢIE. Examenul de admitere la facultate nu e chiar examen
  • Ministerul Educației cere facultăţilor serioase triere prin examen
  • Ministrul Educaţiei: “Încurajez universităţile bune să organizeze examene de admitere”. Plus: Bac-ul, la fel de riguros