Evenimentul Zilei > Actualitate > Un proiect ingenios: Studenţii care dau meditaţii GRATUIT la matematică elevilor vor primi note mari la facultate
Un proiect ingenios: Studenţii care dau meditaţii GRATUIT la matematică elevilor vor primi note mari la facultate

Un proiect ingenios: Studenţii care dau meditaţii GRATUIT la matematică elevilor vor primi note mari la facultate

Studenţii Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi“ au posibilitatea să obţină credite de studiu prin activităţi de voluntariat. Aceştia vor oferi meditaţii studenţior de anul I în perioada 22 august - 15 septembrie.

Pare un program extrem de interesant dar şi foarte util care vine din partea Centrului de Consiliere TUIAŞI Counselin Center, urmând ca acesta să se aplice în perioada următoare şi la celelalte facultăţi din cadrul universităţii.

„Deocamdată nu s-a stabilit exact numărul de credite pe care îl vor primi studenţii voluntari. Acesta este un proiect în cadrul unui program de dezvoltare instituţională, pe partea de consiliere şi orientare profesională. Este dezvoltat de acest departament la nivelul întregii universităţi, însă Fa­cultatea de Mecanică este prima în cadrul căreia se va aplica acest program.

La celelalte facultăţi urmează, în cazul unora, anul acesta să fie implementat, iar la celelalte, din luna februarie a anului viitor“, menţionează conf.dr.ing. Gelu Ianuş, decanul Fa­cultăţii de Mecanică. Programul este unul flexibil, iar studenţii voluntari, pe lângă creditele de studiu suplimentare recunoscute de către universitate, vor primi şi un Certificat de Voluntariat. Studenţii care vor oferi meditaţii pot alege una dintre disciplinele Analiză Matematică, Algebră, Geometrie Analitică şi Diferenţială, Studiul Materialelor, Programare Calcu­latoare şi Limbaje de Programare sau Mecanică, titrează ziaruldeiasi.ro.