Evenimentul Zilei > Actualitate > STRĂINII vin în România PENTRU FEMEI. Ce naţionalitate au bărbaţii pentru care obiectivele turistice contează mai puţin
STRĂINII vin în România PENTRU FEMEI. Ce naţionalitate au bărbaţii pentru care obiectivele turistice contează mai puţin

STRĂINII vin în România PENTRU FEMEI. Ce naţionalitate au bărbaţii pentru care obiectivele turistice contează mai puţin

Anual, 100.000 de străini vin în ţara noastră pentru româncele pe care le-au cunoscut în străinătate. Cei mai mulţi sunt italieni şi nemţi.

Aproximativ 15% din cei 650.000 de străini care se cazează anual la hotelurile din Bucureşti vin pentru a le revedea pe româncele pe care le-au cunoscut, în general, în străinătate. 75% dintre turişti vin pentru afaceri şi 10% pentru city- break sau sunt în tranzit către alte oraşe, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turism (FPTR).
Cei 100.000 de străini care vin în Capitală atraşi de farmecele româncelor aduc 25-30 de milioane de euro. Durata medie a sejurului lor este de 1,6 nopţi şi cheltuielile zilnice ajung la o medie de 150-175 de euro, relatează mediafax.ro. Cei mai mulţi străini care ne vizitează ţara vin din Europa. Pe primele locuri sunt italienii (69.422 persoane), urmaţi de americani (56.148), germani (55.693), britanici (52.702), francezi (49.690), israelieni (46.378), spanioli (24.890) şi austriecii (24.412).
"Francezii, americanii şi englezii se cazează, în general, la hotelurile de lanţ. Restul, mai ales spaniolii şi italienii sunt mult mai curioşi să intre pe sistemul ţării pe care o vizitează şi nu ţin foarte mult cont de lanţurile hoteliere internaţionale. Străinii vin în general la hoteluri de la trei stele în sus", a declarat Mohammad Murad, preşedintele FPTR şi unul dintre cei mai mari trei hotelieri din România, proprietar al lanţului Phoenicia.
Anul trecut s-au mai cazat în Bucureşti şi 6.824 de japonezi, 6.403 indieni şi 4.679 de chinezi. "Dintre cei 650.000 de turişti străini ajunşi anual în Bucureşti, estimez că 75% vin pentru business, iar 15% (aproximativ 100.000) pentru relaţii personale, adică la prietene. În general au conexiuni cu fetele până să ajungă în România, adică respectivele fete fie au lucrat în străinătate, poate au avut o relaţie de prietenie, sau iau legătura cu ele pe internet. Să nu credeţi că ar sta vreun străin în România să suporte toate taxele şi birocraţia dacă aici n-ar fi femei frumoase. Femeile frumoase contează foarte mult în deciziile pe care le luăm", a spus Murad.
George Ţurnă, directorul general al hotelului Ambasador din Bucureşti, confirmă că sunt mulţi turişti străini care vin în Bucureşti pentru femei, în special italieni şi germani. "Nu este vorba neapărat de prostituţie. Eu am la hotel o rezervare pentru mâine de la o agenţie matrimonială pentru nişte germani care vor să-şi găsească aici partenere de viaţă", a afirmat Ţurnă.