Fii informat!


Editura Evenimentul si Capital

Cum n-a putut fi omorît de-a binelea Strigoiul din Medgidia. România lui Cristoiu

Autor: | | 3 Comentarii | 6710 Vizualizari

Domnia Babei Safta sub înfățișarea de Stafie n-a durat prea mult la postul Din ogradă TV. I-a luat locul în chip indiscutabil spectaculos și cu agresivitatea tipică unor astfel de personaje odioase Strigoiul din Medgidia.

La o adică, Stafia Babei Safta se dovedise de treabă. Relele comise de ea erau, pînă la urmă, niște pozne, mai mult sau mai puțin nimerite. Strica prizele și, în cazul acestora, nu pe toate, doar pe cele consacrate consumului de divertisment (Cele dedicate consumului vital – lumină, căldura – erau ocolite), umplea micul ecran de pureci zglobii, provoca pîlpîirea temporară a becurilor din rețeaua iluminatului stradal.

Strigoiul din Medgidia reuși însă, după doar două nopți (nopți, nu seri, pentru că la Din ogradă TV emisiunile durau pînă dimineața, mai precis pînă cădea peste trepied cameramanul postului, singurul de altfel) nu numai s-o detroneze irevocabil pe Baba Safta, dar și să se afirme drept Sperietoarea numărul unu a românilor.

Potrivit mărturisirilor de la fața locului, culese de o reporteriță care tremura într-una, nu de frică, ci de frig, pentru că n-avea nimic gros pe dedesubt, Strigoiul era al unui dulgher bețiv, mort prin cădere în gol de pe un acoperișul unei băi comunale, personaj despre care nimeni n-ar fi putut spune cum dracu ajunsese el acolo, sus, pe clădirea unei instituții publice.

Noaptea, partea celor 24 de ore astronomice preferată de Strigoi, de fantome, de răufăcători și de lucrătorii de la Contrainformații, Strigoiul aținea calea fetelor mari care se întorceau tîrziu de la discotecă.

— Cum?! exclamase mirată una dintre invitatele permanente ale televiziunii Din ogradă tv, o tipă demult trecută de vîrsta tinereții, de atîtea ori operată estetic, încît nici ea nu mai ținea minte cum arată de-adevăratelea, mai sînt în vremea noastră fete mari?

— Sînt, sînt! se grăbi să intervină Psihologul studioului, un electrician de întreținere, rămas șomer de cînd își tăiase un deget cu cuțitul de bucătărie și acum primea o sumă de nimic pentru a sta toată noaptea în studio pe post de psiholog, sînt, mai ales că moda virginelor care-și scot virginitatea la vînzare pe Internet face ravagii.

Strigoiul – susțineau martorii oculari – li se adresa cu vorbe cu subînțelesuri și chiar dădea să le pună laba pe sîni.

După fetele mari, în ordinea de priorități a strigoiului, veneau bătrînii și bătrînele care se întorceau de la Serile culturale organizate de Primăria Medgidia cu teme precum „Să învățăm să împletim un ciorap” sau „Cum se spală o farfurie fără a face stropi în jur” sau „Cum să ne ferim de viruși cînd descărcăm cărți de specialitate de pe Internet”.

Timp de o lună Din ogradă TV a dus o campanie furibundă în denunțarea Strigoiului din Medgidia, marcată de permanentul dialog cu telespectatorii.

Iubita lui Gheorghe Turda rupe tacerea! De ce a fost nevoita sa se desparta de artist

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI