La o adică, Stafia Babei Safta se dovedise de treabă. Relele comise de ea erau, pînă la urmă, niște pozne, mai mult sau mai puțin nimerite. Strica prizele și, în cazul acestora, nu pe toate, doar pe cele consacrate consumului de divertisment (Cele dedicate consumului vital – lumină, căldura – erau ocolite), umplea micul ecran de pureci zglobii, provoca pîlpîirea temporară a becurilor din rețeaua iluminatului stradal.

 Strigoiul din Medgidia reuși însă, după doar două nopți (nopți, nu seri, pentru că la Din ogradă TV emisiunile durau pînă dimineața, mai precis pînă cădea peste trepied cameramanul postului, singurul de altfel) nu numai s-o detroneze irevocabil pe Baba Safta, dar și să se afirme drept Sperietoarea numărul unu a românilor.

Potrivit mărturisirilor de la fața locului, culese de o reporteriță care tremura într-una, nu de frică, ci de frig, pentru că n-avea nimic gros pe dedesubt, Strigoiul era al unui dulgher bețiv, mort prin cădere în gol de pe un acoperișul unei băi comunale, personaj despre care nimeni n-ar fi putut spune cum dracu ajunsese el acolo, sus, pe clădirea unei instituții publice.

Noaptea, partea celor 24 de ore astronomice preferată de Strigoi, de fantome, de răufăcători și de lucrătorii de la Contrainformații, Strigoiul aținea calea fetelor mari care se întorceau tîrziu de la discotecă.

— Cum?! exclamase mirată una dintre invitatele permanente ale televiziunii Din ogradă tv, o tipă demult trecută de vîrsta tinereții, de atîtea ori operată estetic, încît nici ea nu mai ținea minte cum arată de-adevăratelea, mai sînt în vremea noastră fete mari?

— Sînt, sînt! se grăbi să intervină Psihologul studioului, un electrician de întreținere, rămas șomer de cînd își tăiase un deget cu cuțitul de bucătărie și acum primea o sumă de nimic pentru a sta toată noaptea în studio pe post de psiholog, sînt, mai ales că moda virginelor care-și scot virginitatea la vînzare pe Internet face ravagii.

Strigoiul – susțineau martorii oculari – li se adresa cu vorbe cu subînțelesuri și chiar dădea să le pună laba pe sîni.

După fetele mari, în ordinea de priorități a strigoiului, veneau bătrînii și bătrînele care se întorceau de la Serile culturale organizate de Primăria Medgidia cu teme precum „Să învățăm să împletim un ciorap” sau „Cum se spală o farfurie fără a face stropi în jur” sau „Cum să ne ferim de viruși cînd descărcăm cărți de specialitate de pe Internet”.

Timp de o lună Din ogradă TV a dus o campanie furibundă în denunțarea Strigoiului din Medgidia, marcată de permanentul dialog cu telespectatorii.

Mai ales după unu noaptea, cînd rămîn treji doar insomniacii și cei care vor să dea jos Guvernul, numărul celor care interveneau (contracost, minutul costa 10 cenți!) creștea exponențial.

E drept că și întrebările lansate de moderator (un tînăr care dormea ziua pînă la 5 după-amiaza pentru a putea rămîne treaz toată noaptea) îi atîțau pe telespectatori la răspunsuri.

Ce-ați face dacă un neam de-al dumneavoastră v-ar vizita ca strigoi? L-ați da afară din casă sau l-ați omeni?

Ați face sex fără prezervativ cu un strigoi?

Credeți că un Strigoi ar putea fi ales președintele României?!

Sînt strigoii noștri mai tari decît strigoii ungurilor?

Spre finele lunii, cum mîrlăniile Strigoiului atinseseră culmea, Din ogradă Tv lansă un sondaj uriaș printre telespectatori cu întrebarea:

Sînteți de acord ca Strigoiul să fie ucis prin înfigerea unui țăruș în inimă?

Cu excepția cîtorva răspunsuri miloase (să nu-l omorîm maică, e și el o ființă!), aparținînd unor femei singure, toți ascultătorii s-au pronunțat pentru asasinarea imediată.

Consiliul local Medgidia s-a întrunit de urgență pentru a hotărî, în unanimitate, uciderea Strigoiului prin dezgropare și înfigerea unei țepușe în inimă.

Hotărîrii i-au urmat măsurile preparatorii.

Țepușa, cioplită de cea mai bună firmă de mobilă din județ, din lemn de brad, a fost sfințită de un sobor de preoți, binecuvîntată de prezența episcopului de Constanța.

Numai că, deși s-au făcut cercetări minuțioase, inclusiv de către unitatea SRI din localitate, mormîntul dulgherului bețiv n-a putut fi găsit pe teritoriul orașului. S-a presupus că Strigoiul venea din cimitirul altui oraș.

Primăria din Medgidia n-avea însă putere decît asupra mormintelor de pe raza localității.

Între timp însă Strigoiul a dispărut. I-a luat locul la Din ogradă Tv nevasta unui măcelar despre care postul susținea c-a fost tranșată și pusă în carnea de mici oferiți pe gratis de 1 Mai de Partidul de Guvernămînt, la manifestarea din Parcul Izvor.