Aşadar, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, medicul Adrian Streinu-Cercel, a declarat în emisiunea moderată de Mihai Gâdea  că poate fi vorba despre coronavirus în acest caz. „În fiecare clipă pe mapamond moare câte o persoană în terapie intensivă. Nu se cunoaște dacă era infectat cu coronavirus”.

A apărut o ştire conform căreia un pacient cu simptome specifice infectării cu COVID-19 a murit la secţia de terapie intensivă a spitalului din Piteşti, dar dr. Adrian Streinu Cercel a subliniat că ştirea este falsă.

Şi a continuat: „Proba s-a recoltat și s-a trimis în această seară la Matei Balș, iar mâine vom avea rezultatul. E posibil să fie coronavirus, dar nu este nimic surprinzător”, a spus profesor doctor Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

Vă reamintim că un bărbat a ajuns miercuri seară în urgența spitalului din Pitești cu simptomele infecției cu coronavirus și a murit în scurt timp. Bărbatul era în stare gravă și a făcut stop cardio-respirator. Medicii l-au resuscitat și l-au mutat apoi într-o zona izolată din Terapie Intensivă. Din păcate, eforturile medicilor au fost în zadar. Bărbatul a decedat.

„Am vorbit şi eu cu colegii mei de acolo, mi-au spus că este vorba despre un pacient venit, într-adevăr, din Italia în urmă cu câteva zile, dar avea afecţiuni pulmonare grave.”, a mai spus doctorul la Antena 3.

Dar, la doar câteva minute distanţă,  a primit un SMS unde a fost anunţat că a venit rezultatul testului pentru COVID 19, iar pacientul decedat a ieşit negativ. „Ştirea este falsă, iată. Testul a fost negativ”, a spus doctorul Cercel.