Pentru o lună, începând cu 2 august, Kanal D va lansa "Caravana Ştirilor Kanal D", sub lozinca "România este oraşul tău".

Christian Sabbagh, prezentatorul ştirilor de la ora 19.00, va transmite live din 12 oraşe mari din ţară. "În timp s-a creat o barieră între oameni şi noi, cei din studiou, oamenii nu ştiu cum se realizează munca din spatele camerelor. Au ocazia în premieră să vadă şi ei acest lucru live. Va fi alături de mine o echipă numeroasă de jurnalişti care vor lucra pentru ca ştirile locale să fie reflectate în jurnalul nostru în egală măsură cu cele naţionale. Această experienţă este o lecţie şi pentru tinerii care vor să devină jurnalişti", spune Sabbagh.

De la Sibiu la Baia Mare

Este pentru prima data când o televiziune naţională părăseşte studioul central de la Bucureşti pentru a transmite principalul jurnal de ştiri direct de pe teren.

"Ne dorim ca prin această acţiune să mutăm centrul de greutate al ştirilor de la nivel naţional la nivel local. Vom vorbi cu oamenii de pe stradă, dar şi cu autorităţile locale, vom căuta oameni reprezentativi ai locurilor sau vom merge şi vom descoperi împreună poveşti şi eroi", explică producătorii.

Astfel, ştirile Kanal D de la ora 19.00 se vor difuza, în zilele 2 şi 3 august, din Piaţa Mare din Sibiu, pe 4 şi 5 august din Piaţa Sfatului, Braşov, iar pe 6 august din Bacău. Apoi, pe 8, 9 şi 10 august vor fi în Iaşi, pe 11 şi 12 august în Galaţi, iar pe 13-15 august vor ajunge la malul mării, pe platoul Perla, din Mamaia.

Caravana ştirilor Kanal D "România este oraşul tău" va ajunge la Craiova în zilele de 16 şi 17 august, în Timişoara pe 18 şi 19 august, în Oradea pe 20 şi 21 august. Jurnalele de ştiri din Cluj- Napoca vor fi transmise pe 22, 23 şi 24 august, cele din Târgu- Mureş pe 25 august, iar finalul caravanei va avea loc la Baia Mare, pe 26 şi 27 august.

"Am primit cu bucurie ideea de a merge în ţară şi de a transmite live în fiecare seară din alt oraş pentru că meseria de jurnalist presupune să fii aproape de oameni. Suntem un releu de retransmisie a vocilor oamenilor cu problemele lor şi dorim să arătăm factorilor de decizie că societatea e în suferinţă şi are nevoie de ajutor", conchide Christian Sabbagh.

"Nu mergem în concediu. Vom lucra ca în studio, vom pregăti şi trasmite jurnalul de acolo.",
CHRISTIAN SABBAGH, prezentatorul Ştirilor Kanal D