Evenimentul Zilei > Actualitate > Stiaţi că iPhonul s-a născut din ură?
Stiaţi că iPhonul s-a născut din ură?

Stiaţi că iPhonul s-a născut din ură?

Apar noi anecdote care privesc proiectul primului iPhone, chiar după 10 ani de la naşterea sa, intrat în comerţ pe 29 iunie 2007. Astfel, cel care a fondat sistemul iOS al iPhonului şi iPad, Scott Forstall, a povestit în timpul unui eveniment desfăşurat la Computer History Museum din California, cum Steve Jobs a avut această strălucită idee.

 ''iPhone a avut un parcurs foarte întortocheat. Lucram la un proiectul unei tablete, început fiindcă Steve ura un tip din Microsoft''. Cei doi se frecventau fiindcă soţiile lor erau prietene şi când tipul respectiv i-a povesit lui Jobs despre o tabletă la care Microsoft lucra, utilizabilă cu un stilou, el se întoarse luni furios la serviciu. ''Să-i arătăm atunci cum trebuie să fie cu adevărat o tabletă! Mai întâi că sunt nişte idioţi. Nimeni nu vrea să folosească un stilou. Se risipeşte inutil timp, nu este intuitiv. Am fost născuţi cu 10 stilouri'', făcând aluzie la degetele de la mâini.
Astfel proiectul s-a schimbat de la tabletă la smartphone în 2004, într-o cafenea unde Jobs îşi dădu seama că multe persoane care foloseau celularul, nu păreau mulţumite şi ceru să se verifice dacă proiectul putea fi redus la dimensiunile unui telefon…