Evenimentul Zilei > Politica > Steriu: UNPR e un partid cu identitate; discuţiile cu PNL au fost pe mai multe niveluri
Steriu: UNPR e un partid cu identitate; discuţiile cu PNL au fost pe mai multe niveluri

Steriu: UNPR e un partid cu identitate; discuţiile cu PNL au fost pe mai multe niveluri

UNPR este un partid cu identitate care trebuie dus, în forma cea mai bună, în viitorul Parlament, iar discuţiile cu PNL au fost pe mai multe niveluri, a declarat luni liderul progresiştilor, Valeriu Steriu.

El nu a confirmat oficial o viitoare fuziune cu PNL şi a arătat că urmează o perioadă de discuţii în forurile de decizie.

"Am în clipa de faţă reconfirmat mandatul colegilor pentru a negocia o formă care să obţină o maximizare aliniată cu ceea ce UNPR are în clipa de faţă în teritoriu. Deci avem structuri şi suntem în continuare un partid clădit timp de şase ani, cu identitate, pe care dorim, în forma cea mai bună, să-l ducem mai departe în viitorul Parlament. Evident, formula cea mai avantajoasă este o alianţă şi, de ce nu, chiar a merge pe propriile puteri – este şi aceasta o variantă pe care o luăm în calcul – vom face şi sondaje de opinie. Ce aş vrea să se înţeleagă este că, în urmă cu 4 ani, decizia de a merge într-o alianţă a fost luată la nivelul lunii septembrie. Suntem la începutul unei astfel de decizii, evident am tatonat cu partenerii, am avut o reacţie din partea PSD, avem o altă invitaţie şi o reacţie din partea PNL, nu sunt singurii parteneri. Analizăm şi formula de a merge pe propriile picioare, pentru că partidul din luna martie se află într-o dinamică crescătoare şi luăm şi acest aspect în calcul", a spus Steriu, la Palatul Parlamentului.

În ceea ce priveşte varianta unei fuziuni cu liberalii, acesta a arătat că "încă nu se ştiu condiţiile" şi a recunoscut că există în PNL inclusiv dorinţa de a nu se merge cu UNPR.

"Încă nu ştim condiţiile şi, evident, până nu avem condiţiile, nu ştim despre ce vorbim. Noi am trecut printr-un proces de fuziune, un proces lung – cu PP-DD, încheiat, nu pot spune că a avut cele mai mari beneficii pentru noi şi acest aspect îl studiem cu toată responsabilitatea. Discuţiile cu cei din PNL au fost pe mai multe niveluri, evident informările preliminare au fost cu cei din conducerea partidului. Primele discuţii au fost legate de alianţe, apoi s-a revenit pe discuţii de fuziune. Din ce am văzut la ora actuală, şi în cadrul PNL există opinii separate, inclusiv dorinţa de a nu se merge cu UNPR, tocmai de aceea spun că decizia nu o vom lua astăzi sau mâine sau poimâine. Va fi un proces mai amplu, abia săptămâna viitoare liberalii vor avea o şedinţă, noi vom avea la rândul nostru un Birou Politic Naţional şi cred că abia în următoarele săptămâni vom avea răspunsul corect despre cum vom merge în această toamnă", a spus liderul UNPR, potrivit Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.