Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima consecinţă a dezastrului făcut de „Oprescu-gazon”: Meciul Steaua – Schalke ar putea fi amânat! Vezi poziţia UEFA
Prima consecinţă a dezastrului făcut de „Oprescu-gazon”: Meciul Steaua – Schalke ar putea fi amânat! Vezi poziţia UEFA

Prima consecinţă a dezastrului făcut de „Oprescu-gazon”: Meciul Steaua – Schalke ar putea fi amânat! Vezi poziţia UEFA

Primul meci al Stelei din grupele Ligii Europa ar putea fi amânat de UEFA, din cauza stării gazonului de pe Arena Naţională. Informaţia a fost făcută publică de Gigi Becali, patronul "roş-albaştrilor", Gigi Becali.

"Reprezentantul UEFA a zis că nu-şi asumă riscul. Şi a spus că schimbăm data, peste o săptămână. Dar trebuie să se stabilească şi să se ajungă la un acord şi cu Schalke, dar şi cu televiziunea care transmite meciul. Cei de la Schalke au fost de acord să amânăm meciul pentru data de 21 septembrie. Firma olandeză se va ocupa de gazon şi va fi gata până atunci!", a zis Gigi Becali la postul "Gsp TV".
Duelul Steaua – Schalke ar fi trebuit să deschidă seria de meciuri pentru "roş-albaştri" în grupele Ligii Europa în acest sezon în 15 septembrie. De asemenea, Naţional Arena ar trebui să găzduiască finala competiţiei vara viitoare.
Gazonul a fost într-o stare jalnică la meciul de inaugurare al Naţional Arena, meciul România – Franţa, încheiat cu scorul de 0-0, fiind mult îngreunat de calitatea ierbii. Azi, Marius Stan, preşedintele formaţiei Oţelul Galaţi, campioana României, care ar fi trebuit să joace şi ea meciurile din Liga Campionilor pe stadionul de cinci stele, susţinea că UEFA a "închis" Naţional Arena. 
"În acest moment, Naţional Arena este închis de UEFA. Cei doi oameni trimişi la Bucureşti au luat mostre din teren şi vedem ce va urma", a spus preşedintele Oţelului.
"Nu ştiu ce poate decide UEFA, dar dacă meciul nu se poate juca pe Naţional Arena, atunci Steaua va pierde cu 3-0 şi FRF va fi amendată", şi-a dat cu părerea şi Dumitru Dragomir.
Un ofiţer de presă al UEFA, contactat de EVZ, a declarat că o decizie în cazul arenei bucureştene de cinci stele va fi luat în cel mai scurt timp posibil. "Reprezentanţii UEFA au inspectat gazonul şi stadionul. În acest moment se analizează cazul. Aşteptăm raportul. Decizia nu a fost luată. Ea va fi comunicată cât mai curând", ne-a spus reprezentantul forului european.
Gazonul de pe „Naţional” va fi schimbat în două săptămâni
Oficialii FRF au anunţat astăzi că echipele româneşti vor putea disputa partidele din cupele europene pe „Naţional Arena”, gazonul urmând să fie schimbat în maximul două săptămâni.
„Astăzi, 8 septembrie, a avut loc la Casa Fotbalului o întâlnire în care s-a analizat starea terenului de joc la partida România – Franţa, UEFA atenţionându-ne în legătură cu adoptarea unor decizii rapide pentru refacerea gazonului. La dezbatere au participat preşedintele FRF Mircea Sandu, reprezentanţi ai Primăriei Bucureşti şi, respectiv, ca expert desemnat de UEFA în problema montării şi întreţinerii terenurilor de joc, domnul Richard Hayden. Din discuţiile purtate a reieşit că gazonul trebuie schimbat, această operaţiune urmând să dureze maximum două săptămâni. În acest scop, sub expertiza reprezentantului UEFA, o altă companie decât cea care a montat iniţial gazonul va reface în întregime câmpul de joc, astfel încât echipele româneşti participante în cupele europene să poată disputa jocurile din grupele Ligii Campionilor şi ale Ligii Europa”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF.
Citiţi şi:

  • INVESTIGAŢIE EVZ. Firma care a plantat "cartofi" pe Naţional Arena mai poate ciupi câteva milioane de euro de la FRF
  • EXCLUSIV EVZ. Oprişan, despre scandalul gazonului: „Nu ar trebui căutaţi vinovaţii”
  • Scandalul gazonului continuă. Gigi Becali vrea să îl repare el. Dragomir e sceptic
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News