Steaua - Dinamo, la 150 km de Bucuresti!

Steaua - Dinamo, la 150 km de Bucuresti!

"Ros-albastrilor" le-a fost suspendat terenul trei etape pentru incidentele provocate de suporteri. Ultima dintre acestea ar fi derby-ul cu "ros-albii".

Derby-ul Steaua - Dinamo, programat in etapa a 25-a a Ligii I, s-ar putea disputa la minimum 150 de kilometri departare de Bucuresti! Acest lucru se va intampla daca decizia de ieri a Comisiei de Disciplina a FRF - trei etape de suspendare pentru terenul "ros-albastrilor" - va ramane nemodificata.

In intreaga istorie a confruntarilor dintre stelisti si dinamovisti, o singura partida - finala Cupei Romaniei din 1989 - s-a disputat in afara Bucurestiului, la Brasov.

Steaua, un club cu o bogata "istorie" a suspendarilor atat pe plan intern, cat si international, a fost sanctionat din nou pentru incidentele provocate de fani la meciurile cu Poli Timisoara si Universitatea Craiova.

Ne puteți urmări și pe Google News

In afara de obligativitatea de a organiza urmatoarele trei partide de pe teren propriu pe stadioane situate la cel putin 150 de kilometri distanta de Bucuresti, clubul din Ghencea va trebui sa plateasca si o amenda de 50.000 de lei. In afara "eternului derby" cu Dinamo, Steaua va juca in afara Bucurestiului meciurile cu UTA si FC Arges.

La meciul Steaua - Poli Timisoara (scor 3-1), suporterii "ros-albastrilor" au aruncat cu torte in teren si in directia galeriei oaspetilor, iar la partida Universitatea Craiova - Steaua (scor 0-0), ambele galerii au aruncat torte in teren, iar bucurestenii i-au atacat pe jandarmi cu fumigene, petarde si betele steagurilor.

Universitatea Craiova a primit, de asemenea, o sanctiune de doua etape suspendare pentru terenul propriu si o amenda de 30.000 de lei. Oltenii se vad nevoiti sa organizeze departe de casa partidele cu Rapid si Gloria Bistrita.

"Vom face recurs" Oficialii stelisti spera in reducerea pedepsei, asa cum s-a intamplat si-n cazul Rapidului, care recent a primit trei etape de suspendare, iar la "Apel" a ramas doar cu una. Daca s-ar fi respectat decizia Comisiei de Disciplina din cazul giulestenilor, si partida Rapid - Steaua ar fi trebuit sa se joace la minimum 150 de kilometri departare de Bucuresti!

"Este cam severa decizia si vom face recurs. Vom plati amenda, asta este, ce sa facem? Trebuie sa nu le mai permitem huliganilor sa intre pe stadion. Vom castiga cu Dinamo oriunde vom juca in provincie, pentru ca Steaua e mult mai iubita decat Dinamo in orice oras", a spus Gigi Becali, finantatorul echipei din Ghencea.

Interesant este faptul ca meciul Dinamo - Steaua, din turul campionatului, trebuia sa se dispute fara spectatori, dar Comisia de Apel a "inmuiat" decizia Comisiei de Dis-ciplina, care suspendase terenul dinamovistilor pentru doua etape.