Înregistrarea video îl arată pe Kenji Goto îmbrăcat în portocaliu, stând în genunchi, iar lângă el apare un bărbat îmbrăcat în negru, cu un cuţit în mână, informează Agerpres. Videoclipul se încheie cu imaginea unui corp cu capul decapitat. Ministrul japonez al Apărării, generalul Nakatani, susţine că videoclipul în care este arătată decapitarea ostaticului japonez pare autentică. 

Călăul din înregistrarea video, care are accent britanic, este acelaşi care a fost prezent în videoclipurile anterioare în care erau prezentate execuţiile unor ostatici occidentali, arată centrul de monitorizare a site-urilor islamiste SITE.

Execuţia lui Kenji Goto a fost condamantă de guvernul nipon. "Nu ne putem exprima decât sentimentul de puternică indignare că un act inuman şi josnic de terorism ca acesta a fost săvârşit din nou", a declarat purtătorul de cuvânt al cabinetului, Yoshihide Suga. Premierul Shinzo Abe a promis duminică dimineaţă că nu va abdica în faţa unui "terorism inadmisibil", numind execuţia ostaticului japonez "un act josnic de terorism, oribil".

Uciderea lui Kenjo Goto a fost condamnată şi de preşedintele american Barack Obama, care a promis că Statele Unite îşi vor continua acţiunile pentru a distruge gruparea islamistă extremistă. "Statele Unite condamnă uciderea odioasă a cetăţeanului japonez şi jurnalist Kenji Goto de către gruparea teroristă ISIL", a declarat Obama într-un comunicat difuzat de Casa Albă

Jurnalistul Kenji Goto a fost răpit în Siria la sfârşitul lunii octombrie. El este al doilea ostatic japonez executat de Statul Islamic, după uciderea lui Haruna Yukawa, într-o înregistrare difuzată de SI la 24 ianuarie. El a fost capturat în august în Siria, înainte ca Goto să vină să-l caute şi să fie răpit la rândul său.