Evenimentul Zilei > Actualitate > Statuia Papei Ioan Paul al II-lea, dezvelită la Suceava
Statuia Papei Ioan Paul al II-lea, dezvelită la Suceava

Statuia Papei Ioan Paul al II-lea, dezvelită la Suceava

Mii de pelerini catolici care au venit astăzi la Basilica Minor de la Cacica au luat parte, după oficierea liturghiilor în limbile polonă şi germană, la dezvelirea în faţa lăcaşului de cult a statuii de bronz a Papei Ioan Paul al II-lea, statuie cu o înălţime de 2,2 metri, donată de comunitatea din Rybnick din Polonia, cu care comuna suceveană este înfrăţită.

"Astăzi se împlineşte un vis, o dorinţă a Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, de a ajunge la Cacica. Şi-a manifestat-o de multe ori. Azi, la 10 ani după ce a fost ridicat la rangul de Basilica Minor acest sanctuar, spiritul Sfântului Părinte vine în mijlocul nostru unindu-ne pe noi, cei din România, Polonia, din ţările vecine, din Europa, în jurul Maicii Preacurate de la Cacica", a spus episcopul Diecezei Romano-Catolice Iaşi, Petru Gherghel, la dezvelirea statuii Papei.

Sărbătoarea din acest an de la Cacica poate fi considerată un eveniement istoric, întrucât, recent, a fost reamplasată deasupra altarului din Basilica Minor şi copia uneia dintre dintre cele mai cunoscute icoane ale Fecioarei Maria, "Madona Neagră".

Copia de la Cacica, cu o vechime de peste 200 de ani, a fost adusă de câteva săptămâni din Czestochowa- Polonia, unde a fost curăţată pictura şi a fost refăcută coroana şi mantia Fecioarei, din aur alb şi galben.

Icoana este considerată făcătoare de minuni, de însănătoşiri miraculoase, iar în semn de recunoştinţă, credincioşii au donat de-a lungul timpului diferite obiecte din argint reprezentând părţi ale corpului, inimi, picioare şi rinichi din argint, toate în miniatură.