Statele ex-sovietice, ameninţate de SIDA

Statele ex-sovietice, ameninţate de SIDA

90% dintre persoanele infectate cu HIV în Europa de Est trăiesc în Rusia şi Ucraina, se arată într-un studiu prezentat la o conferinţă internaţională pentru prevenirea SIDA.

Directorul Fondului global pentru lupta împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului, Michel Kazacikin, s-a declarat "îngrijorat de epidemia din regiune", informează Mediafax. Numai în 2007, 110.000 de persoane din Europa de Est au fost infectate cu virusul HIV.

Cei mai mulţi dintre cei infestaţi sunt toxicomani prin injectare, homosexuali sau persoane implicate în "industria" sexului.

Situaţia Ucrainei este de departe cea mai delicată. "Există un nivel foarte ridicat al corupţiei în cadrul Guvernului şi o lipsă de transparenţă în livrarea medicamentelor. Este o problemă uriaşă", a dezvăluit reprezentanta unei organizaţii ucrainiene pentru sprijinirea persoanelor infectate cu HIV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Fondului global pentru lupta anti-SIDA, numărul cazurilor de persoane infectate este în creştere în state ca Rusia, Ucraina, România, Bulgaria, Republica Moldova, Croaţia, Bosnia, Azerbaidjan, Georgia, Uzbekistan, Kazahstan şi Tadjikistan.