Hotărârea CNSU, cu mențiunea că a fost modificată în ședința de Guvern (modificarea se referă la introducerea posibilității de a participa la un eveniment-pilot și cu dovada testului antigen, cu rezultat certificat).

Raed Arafat a precizat că din 13 mai vor fi ridicate anumite restricții sau vor suferi modificări.

„Începând cu 13 mai, starea de alertă va fi prelungită pentru încă o lună. Elementele de noutate. Permiterea persoanelor să iasă din casă pentru Ramadan, este eliminată restricția pentru participarea la sărbători religioase. Se va permite organizarea acestora cu respectarea regulilor sanitare.”

 

Cum se vor desfășura concertele. Teste anti-gen pentru participarea la evenimente

Organizarea și desfășurarea concertelor, spectacolelor, se va face cu participarea publicului cu peste 50% din public doar la evenimentele test sau pilon, potrivit demnitarului român. „După cum vedeți, noi vorbim acum de evenimentele test. La acest moment, nu este divizat nimic. Trebuie să ne asigurăm că persoanele care sunt la evenimente nu reprezintă un risc. Noi nu împărțim populația. Noi cerem test sau vaccin. Nu cerem doar să vină doar populația vaccinată”, a spus Raed Arafat.

Organizarea și desfășurarea diferitelor evenimente va avea loc pe baza testelor anti-gen. „În timpul ședinței de Guvern, s-a adăugat la solicitarea Ministerului Sănătății și testul antigen, nu mai vechi de 24 de ore cu condiția prezentării unui certificat (testul antigen), efectuat de o instituție autorizată care să permită emiterea unui certificat de rezultat negativ”, a spus demnitarul. 

Condițiile se stabilesc prin ordin comun al ministrului Tineretului, Sportului și al ministrului Sănătății. 

„După cum vedeți, noi vorbim acum de evenimentele test. La acest moment, nu este divizat nimic. Trebuie să ne asigurăm că persoanele care sunt la evenimente nu reprezintă un risc. Noi nu împărțim populația. Noi cerem test sau vaccin. Nu cerem doar să vină doar populația vaccinată”, a spus Raed Arafat,