Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluire șocantă: De 27 de ani, SRI scrie stenogramele în baza cărora este verificat de Parlament
Dezvăluire șocantă: De 27 de ani, SRI scrie stenogramele în baza cărora este verificat de Parlament

Dezvăluire șocantă: De 27 de ani, SRI scrie stenogramele în baza cărora este verificat de Parlament

Stenogramele tuturor discuțiilor din Comisia parlamentară de control a SRI, organismul democratic menit să verifice dacă serviciul secret respectă legea, sunt realizate exclusiv de către SRI, adică de instituția verificată de Parlament.

Dezvăluirea a fost făcută, miercuri, chiar de către președintele Comisiei parlamentare de control a SRI, Claudiu Manda. El a spus la Antena 3 că toate stenogramele ședințelor comisiei sunt realizate „de 27 de ani” de către SRI, după care sunt trimise membrilor comisiei parlamentare.

Manda a mai spus că o stenogramă proprie a Comisiei parlamentare de control a SRI, cu ajutorul căreia parlamentarii să verifice corectitudinea stenogramei oferită de serviciul secret, nu a existat niciodată.

Potrivit acestuia, el a solicitat ca în comisie să existe și doi angajați parlamentari care să realizeze o contra-stenogramă diferită de cea care vine la SRI.