„Hotărârea CSAT 045, din 18 mai 2005 (…) se referă la realizarea Sistemului Naţional de Monitorizare a Comunicaţiilor transmise prin satelit – MONSAT”, susţine fostul şef al SPP.

Sistemul de monitorizare a comunicaţiilor prin satelit înseamnă interceptarea telefoanelor, a e-mail-urilor, precum şi a poziţiei GPS a oricărei persoane, oriunde s-ar afla pe glob, explică generalul. MONSAT a fost implementat în SUA după atacurile din 11 septembrie 2001 , fiind interzis a fi folosit pentru a spiona alte persoane decât cele pentru care există dovezi certe că ar face parte dintro grupare teroristă.

„Doar că indivizi corupţi din SRI au văzut în MONSAT cheia spre interesele lor personale, vendete, şi, nefiind prea greu să corupă cei trei americani despre care am făcut referire mai sus (n.r. – şeful FBI din ţara în care sistemul este implementat, şeful biroului CIA din ţara respectivă, precum şi ataşatul militar al Ambasadei SUA din ţara în cauză), în complicitate cu CSAT, au deturnat misiunea pentru care a fost creat, şi, ocolind însăşi legislaţia din SUA, au fentat partenerul strategic al României, şi au făcut ceea ce ştiu ei mai bine să facă: adică au emis încă o Hotărâre CSAT, pusă la secret şi ea, în care efectiv au schimbat beneficiarul iniţial şi au trecut, ca beneficiari: SRI şi DNA (…) Practic, punând mâna pe MONSAT, „beneficiarii” nici nu mai aveau nevoie de mandate de interceptare emise de vreun judecător, pentru a putea intra cu picioarele în vieţile a mii de români”, arată generalul.

 

SIE, lăsat pe dinafară

„SIE, după ce că fost ciuntit – tot printr-o Hotărâre ilegală a CSAT – a rămas cu buza umflată, dar şi cu terminalele serverului în mână! Hotărârea CSAT prin care SRI şi DNA şi-au dat liber la spionaj în masă este Hotărâ- rea 0121 din data de 4 octombrie 2005 (numită „Hotărâre de MODIFICARE a Hotărârii CSAT din 18 mai 2005, având numărul 045 privind Realizarea sistemului naţional de monitorizare a comunicaţiilor transmise prin satelit – MONSAT”, prin introducere a noi beneficiari”) (…) De notat este şi faptul că despre aceste aspecte a fost informat şi Departamentul de Justiţie al SUA, dar şi Administraţia Prezidenţială a partenerului nostru strategic”, mai notează fostul şef al SPP, Dumitru Iliescu.