Jurnaliștii de la Lumea Justiției notează: „Cazul privește un dosar instrumentat de celebra unitate DNA de la Oradea, dosar făcut din informațiile pe care le deținea procurorul Adrian Muntean și polițistul judiciar Traian Surducan, dar în care ar fi lucrat și vestitul Ciprian Man. În momentul de față, cauza se află în faza de camera preliminară la Tribunalul Satu Mare, ocazie cu care judecătorul a solicitat o serie de informații de la SRI și DNA Oradea în legătură cu cooperarea pe care cele două instituții au avut-o în dosar.

Concret, judecătorul a cerut SRI și DNA să precizeze dacă în instrumentarea dosarului „au fost constituite, în baza protocolului din 2009, echipe operative comune care să acționeze în baza unui plan de acțiune comun, în vederea derulării activităților de punere în executare a mandatelor de supraveghere tehnică”.

„Răspunsul instituției a venit pe data de 19 aprilie, iar instituția a recunoscut că a existat un plan comun cu DNA, însă acesta a fost distrus în 2012, perioadă în care SRI era condus de tandemul George Maior-Florian Coldea.

Planul comun de cooperare a fost găsit la DNA Oradea. Șefa acestei structuri, procuroarea Felicia Popovici, a confirmat existența unui plan comun încheiat între SRI-Mureș și DNA Oradea. „A fost identificat un plan comun de cooperare între Serviciul Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Mureș și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea în legătură cu dosarul penal (…)”.

Într-un răspuns trimis de DNA Oradea către Tribunalul Satu Mare se face o altă precizare extrem de importantă. Mai exact, șefa DNA Oradea Felicia Popovici nu exclude că în dosar să fi lucrat celebrele echipe mixte formate din procurori anticorupție și ofițeri SRI. Felicia Popovici nu confirmă în mod clar aceste echipe mixte, dar nici nu neagă posibilitatea că ele să fi existat: „Nu putem stabili cu certitudine dacă au fost constituite echipe operative comune în legătură cu dosarul penal”.

 

Te-ar putea interesa și: