Evenimentul Zilei > Social > Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti funcţionează normal, chiar dacă i-a fost suspendată acreditarea
Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti funcţionează normal, chiar dacă i-a fost suspendată acreditarea

Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti funcţionează normal, chiar dacă i-a fost suspendată acreditarea

Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti funcţionează normal, chiar dacă i-a fost suspendată acreditarea, ca urmare a faptului că nu araportat, în termen de 24 de ore, incidentul în care o pacientă a luat foc, în sala de operaţie, în data de 22 decembrie.

Suspendarea acreditării Spitalului de urgenţă Floreasca este o măsură administrativă, care nu afectează funcţionalitatea unităţii şi nici derularea contractului cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate – se arată în comunicatul de presă, emis aseară de Ministerul Sănătăţii.

Această procedură a fost activată, în premieră, de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, deoarece spitalul nu a raportat în termen de 24 de ore faptul că o pacientă a luat foc în sala de operaţie.

Şeful Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii, Vasile Cepoi, a precizat pentru Radio România Actualităţi:

Vasile Cepoi: Funcţionează în continuare şi este sub supravegherea noastră până când îşi pune la punct deficienţele care au dus la apariţia evenimentului.

RRA: Incendierea femeii ar fi fost cauzată de folosirea unui bisturiu electric, în combinaţie cu un dezinfectant destinat spălării mâinilor, care ar fi fost utilizat însă la sterilizarea tegumentelor. Pacienta, în vârstă de 66 de ani, a murit în urmă cu două zile, iar, acum, Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei face cercetări pentru suspiciunea de omor din culpă.

Există, de asemenea, o anchetă a Colegiului Medicilor, iar Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări ale căror concluzii vor fi prezentate la începutul săptămânii viitoare. Ministrul Victor Costache a declarat că raportul preliminar indică o „cascadă de nereguli deosebit de grave”:

Victor Costache: Protocoalele nu au fost respectate. Există nişte protocoale standard. Este un eveniment deosebit de grav, un eveniment-santinelă care trebuie raportat imediat. Aceste evenimente sunt, din fericire, deosebit de rare.