Editura Evenimentul si Capital

SPIONI mai RELAXAȚI, SPIONI mai EFICIENȚI. Cât investește SRI în operațiunea „OCHIUL ȘI TIMPANUL”

Autor: | | 0 Comentarii | 830 Vizualizari

Spioni mai relaxați, spioni mai eficienți. Aceasta pare să fie și deviza SRI care investește cinci milioane de euro pentru relaxarea spionilor. Mai exact, potrivit informațiilor apărute, este vorba de hotelul Maramureş din Olimp care va fi transformat într-unul de lux, sub denumirea "Pavilion Hrănire Complex Olimp".

Firma care a câştigat contractul de reamenajare, fără licitaţie şi prin procedură simplificată, este controlată de un milionar constănțean, iar termenul de finalizare va fi la anul, potrivit Jurnalului Național, citat de antena3.


DOSAR DE CONTRASPIONAJ. Cazul agentului SECRET prins de SRI care a ZDRUNCINAT securitatea NATO | DEZVĂLUIRI EVZ

Compania a fost abonată, în ultimii ani, la contractele de milioane de euro puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naționale sau de Compania Administraţia Portului Constanţa.

Care este bugetul SRI pe 2017

"Membrii Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI au analizat proiectul legii bugetului de stat pe anul 2017. (...) Comisia a avizat favorabil, în unanimitate, proiectul bugetului de stat pentru SRI pe anul 2017 fără amendamente, urmând ca pe parcursul exercițiului bugetar comisia să monitorizeze și să controleze modul de utilizare a banului public de către Serviciu și, în funcție de îndeplinirea obiectivelor asumate de instituție, precum și de evoluția indicatorilor macroeconomici, urmând să întreprindă demersurile legale pentru eventuala suplimentare a bugetului la rectificările bugetare. S

RI a solicitat un buget de 2.304,66 milioane de lei ,(...) din care cea mai mare parte o reprezintă, peste 98%, bugetul de stat, o cotă de 0,35 milioane de lei fonduri externe nerambursabile și 2,80 milioane lei venituri proprii", declara delara în februarie 2017, Adrian Țuțuianu, președintele de atunci al Comisiei.

Există o diminuare cu 9,4% față de execuția bugetară a anului trecut, respectiv o scădere de 0,04 %, de la 0,25 % la 0,21 % din PIB prognozat în proiectul legii bugetului de stat.

"Față de execuția bugetului SRI în anul 2016, care a fost de 1.883,14 milioane lei, propunerile de finanțare ale instituției pentru anul 2017 cu încadrare în limitele de cheltuieli aprobate Serviciului sunt de 1.706 milioane lei, respectiv 382,51 milioane euro", spunea acesta la vremea respectivă.

El a menționat că sunt în derulare mai multe proiecte cu finanțare europeană, două dintre acestea fiind aprobate prin hotărâre de guvern — construirea noului sediu al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și contribuția națională pentru proiectul Multinational Cyber Defence. O parte importantă a bugetului este destinată și asistenței sociale.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate