Ieri la prânz, în fața sediului PNL Sector 1, situat pe Calea Griviței 200, colț cu strada Turda, lângă Podul Grant, trotuarul e curățat lună. Vecinii spun că ei au dat zăpada la o parte. Înăuntru, deputatul Costică Cancaheu tocmai dă o audiență. E sigur pe el: „Fiecare a făcut curat în locul său. Și eu am dat la lopată!”. În schimb, la colegii săi de la sectorul 6, e pe Calea Crăngași colț cu strada Ceahlăul, ușa filialei este închisă, în timp ce o echipă întreagă de la firma de salubritate Urban, dă zăpada la o parte cu frenezie. „Așa am primit ordin de la șeful de echipă, să facem curat pe colțul ăsta! Da’ o să dăm și mai încolo”, dă in umeri, apatic, unul din „lopătari”. Programul filialei PNL Sector 1 e afișat pe ușă: 09-17. Nu e nimeni.


FOTO: 11 ianuarie. Pietonii și-au croit potecă prin fața PSD Sector 4În fața sediului central al PMP, de pe str. Nicolae Iorga, șef e nea Dobre, portarul și stăpânul a tot ce mișcă împrejurul imobilului. El e cel care a cărat zăpada, se laudă: „Și în curte, și afară, noi am dat-o! Adică io!”. E curat, dar pe trotuar are loc să treacă doar un singur om.


FOTO; 11 ianuarie. La sediul PNL Sector 4 zăpada este ca pe pârtia de schiPSD are „voluntari”, Nicușor Dan n-are lopată

Filiala PSD Sector 1, de la Moghioroș, are sediul chiar în clădirea de lângă piață, la etaj. Norocul lor că la parter sunt mai multe buticuri și magazine și buticarii au îndepărtat zăpada ca să nu-și piardă deverul. „N-a coborât niciunul de sus, tot noi am dat la lopată”, dă cu mâna a lehamite, una din vânzătoarele de la un Exchange Office.


FOTO:12 ianuarie. La sediul PSD Sector 6 omătul a fost înlăturat de buticarii de la parter FOTO: NICU DÎRDÎIACUSR n-are filiale de sector, încă. Doar un sediu central, într-un apartament cu trei camere, de la parterul unui bloc de pe Carola Davila, de lângă Facultatea de Medicină. Trotuarul e curățat la limită, cât să poată trece două persoane. Când am sunat, cel care a deschis ușa a fost chiar președintele partidului Ncușor Dan. Era singur. „Noi avem contract cu Asociația de Proprietari care se ocupă de curățenie și dezăpezire. Plătim pentru asta!”, e amabil domnul Nicușor. Nu vrea o poză afară, la dat zăpada? Politicianul zâmbește: „N-am lopată”.


FOTO: 12 ianuarie. Pe Strada Carol Davila nr 91, la parter, se afl ă sediul central al USR. Zăpada a fost curățată de Asociația de Proprietari FOTO: NICU DÎRDÎIACMii de somaţii, nicio amendă pentru partid

Primarii de sector au trimis, începând de vinerea trecută, mii de somaţii locuitorilor Capitalei, prin care îi avertizează că este obligaţia lor să cureţe zăpada din faţa caselor şi a blocurilor. La fel și pentru societăţile comerciale sau prestatorii de servicii, care funcționează la parterul imobilelor, iar obligaţiile menţionate revin acestor unităţi pe timpul funcţionării lor. Tot la fel și pentru partidele politice. Ignorarea respectivelor prevederi de către persoanele fizice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice, amenzile se încadrează între 500 lei şi 2.000 lei. Până în prezent, au fost amendate doar societăți comerciale. Niciun partid nu a fost sancționat, până ieri. (Antoaneta Etveș)


FOTO: 12 ianuarie. Liberalii de la Sectorul 1 și-au făcut curat FOTO: NICU DÎRDÎIAC