Evenimentul ZileiSocialSpecialiştii sunt în alertă! Este cea mai periculoasă băutură! Te poate omorî

Specialiştii sunt în alertă! Este cea mai periculoasă băutură! Te poate omorî

Specialiştii sunt în alertă! Este cea mai periculoasă băutură! Te poate omorî
Oamenii din toată lumea consumă băuturi dulci carbogazoase, dar acestea vin la pachet doar cu dezavantaje. Specialiștii au dezvăluit că sucurile respective pot duce la boli grave și că pot afecta și creierul.

Specialiștii au dezvăluit că băuturile dulci carbogazoase afectează creierul și pot duce la afecțiuni grave. Acestea sunt preferate de mulți oamenii, dar nu au beneficii.

”Ceața creierului” este o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multă lume în ultima perioadă. Fie că uitați unde ați lăsat cheile de la mașină, vă întoarceți să verificați dacă ați încuiat ușa casei sau pur și simplu nu vă puteți concentra la activitățile de zi cu zi, acestea sunt doar câteva dintre ”simptomele” provocate de această ”ceață cerebrală”.

Creierul nostru pare lent, de aceea simțim nevoia să ”îl trezim” cumva. Și cum facem asta? Cu ajutorul băuturilor dulci care ne dau senzația că ”ne ascut simțurile”. Însă doar pentru scurtă vreme. Aceste băuturi inundă organismul cu cantități mari de zahăr, coloranți artificiali, conservanți și adesea cofeină”, spune Amy Shapiro, expert medical în hematologie și oncologie, relatează eatthis.com.

Experții au dezvăluit că băuturile carbogazoase îți dau o stare de bine pe moment, dar nu scapi nici de nervi, oboseală sau de ceața creierului.

Sucurile care îți distrug sănătatea

„Aceste băuturi sunt lipsite de beneficii nutriționale și sunt cauza multor boli cronice. Majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății ar recomanda eliminarea tuturor băuturilor dulci din dieta dumneavoastră pentru a promova sănătatea și îmbunătățirea activității cognitive”, spune Shapiro.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Stroke, oamenii care beau suc frecvent se pot confrunta cu accident vascular cerebral ischemic, demență în toate formele ei și demență cauzată de boala Alzheimer. Specialiștii au declarat că singura modalitate este ca persoanele să înțeleagă că băuturile dulci sunt nocive și că provoacă dependență de zahăr. Acestea pot fi înlocuite cu apă cu lămâie, suc din fructe naturale, ceaiuri sau lapte.

Pe termen scurt, simptomele nu pot fi observate, dar asta nu înseamnă că nu este vorba despre boli grave.


Accesează: