Crimele au avut loc când mama copiilor a ieșit din casă pentru a-i duce la școală. Fostul său soț, de care a divorțat în ianuarie 2018, a sărit în fața ei și a împușcat-o în fața copiilor, potrivit presei locale.

Conform unei reconstituiri a poliției de la fața locului, mama și sora lui Boquete Jamardo au ieșit din casă pentru a vedea ce se întâmplă și, de asemenea, au fost împușcate de Abet Lafuente. Doi vecini care au auzit împușcăturile au ajuns la fața locului pentru a-i duce pe copii în siguranță.

Unul dintre vecini a declarat că cel mai mare dintre copii era foarte nervos, vomita peste tot, știind că tatăl său și-a ucis mama.

Omorurile au avut loc în districtul Valga din provincia Pontevedra, în regiunea spaniolă din nord-vestul Galiției.

Suspectul a fugit apoi în locuința pe care a împărțit-o cu mama sa în municipalitatea din Ames, unde se presupune că a chemat autoritățile pentru a mărturisi crima.

Autoritățile au găsit arma folosită de suspect, pe care a aruncat-o într-un râu.

Motivul crimei este încă neclar, deși rapoartele poliției precizează că pagina de socializare a lui Abet Lafuente este plină de mesaje furioase despre divorțul său în ultimele săptămâni.

José Luis Abet Lafuente o contactase prin mesaje pe fosta sa soție, pe care a acuzat-o că îi interzicea să-ți vadă copiii. „După ce că-mi ceri divorțul, nici nu mă mai lași să-mi văd copiii”, a scris el, într-un mesaj pe Facebook.