Evenimentul Zilei > International > Spania. Jaf în biserici prin metoda „Preotul fals”. Românul, pus sub acuzare
Spania. Jaf în biserici prin metoda „Preotul fals”. Românul, pus sub acuzare

Spania. Jaf în biserici prin metoda „Preotul fals”. Românul, pus sub acuzare

Un bărbat de naționalitate română a fost arestat în Spania, după ce a jefuit două biserici din centrul orașului Malaga

Presa locală din Spania relatează pe larg despre o metodă inedită de jaf, numită metoda „Preotul fals”. După metoda „Accidentul”, românii au descoperit o altă metodă de a fura. Un român care a venit din Italia și s-a stabilit în Spania, a găsit o modalitate originală de a-și însușii bunuri străine.

Potrivit anchetatorilor din Malaga, inculpatul se prezentt ca fiind un simplu enoriaș pentru a intra în biserici în timpul orelor în care acestea erau deschise pentru public. După cum relatează diariosur.es, bărbatul obișnuia să se deghizeze în preot, având la subsuoară o Biblie și un crucifix la gât. Doar că, odată intrat înăuntru, românul își schimba hainele la baie, pentru a nu fi recunoscut, și, după ce biserica se închidea, fura tot ce găsea de valoare. Prejudiciul estimat este de 700 de euro. Românul a reușit să jefuiască prin această metodă, două biserici, Santa Maria de la Amargura și San Pablo, ambele din cartierul La Trinidad.

Românul a fost prins după ce pastorul adevărat al uneia dintre biserici a observat o vestă și un telefon mobil, uitate de hoț. Oamenii legii l-au identificat rapid și l-au reținut pe presupusul autor al jafurilor din locașurile sfinte.