Presa locală din Spania relatează pe larg despre o metodă inedită de jaf, numită metoda „Preotul fals”. După metoda „Accidentul”, românii au descoperit o altă metodă de a fura. Un român care a venit din Italia și s-a stabilit în Spania, a găsit o modalitate originală de a-și însușii bunuri străine.

Potrivit anchetatorilor din Malaga, inculpatul se prezentt ca fiind un simplu enoriaș pentru a intra în biserici în timpul orelor în care acestea erau deschise pentru public. După cum relatează diariosur.es, bărbatul obișnuia să se deghizeze în preot, având la subsuoară o Biblie și un crucifix la gât. Doar că, odată intrat înăuntru, românul își schimba hainele la baie, pentru a nu fi recunoscut, și, după ce biserica se închidea, fura tot ce găsea de valoare. Prejudiciul estimat este de 700 de euro. Românul a reușit să jefuiască prin această metodă, două biserici, Santa Maria de la Amargura și San Pablo, ambele din cartierul La Trinidad.

Românul a fost prins după ce pastorul adevărat al uneia dintre biserici a observat o vestă și un telefon mobil, uitate de hoț. Oamenii legii l-au identificat rapid și l-au reținut pe presupusul autor al jafurilor din locașurile sfinte.