Aşadar, Pedro Sánchez anunță că turiștii străini vor putea intra în Spania începând cu luna iulie: “Începând cu luna iulie, se va relua activitatea turismului străin în Spania în condiții de siguranță”, a spus Sánchez într-o apariție televizată din Palacio de la Moncloa.

În acest fel, se va reporni un sector vital pentru economia spaniolă și se elimină unul dintre marile obstacole în calea comercializării în turism, deoarece această limitare este un factor determinant atunci când călătorii aleg o destinație sau alta .

Sánchez s-a adresat direct operatorilor de turism, încurajându-i să-și reactiveze imediat oferta pentru campania de vară

“Va fi sezon turistic în această vară și invit toate unitățile turistice să se pregătească de astăzi pentru a-și relua activitatea în câteva zile“, a adăugat el.

Ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto, de asemenea, i-a încurajat pe turiștii internaționali, în special francezi și germani, să vină în vacanță în Spania. Ministrul a spus că turismul spaniol a fost unul dintre sectoarele cele mai afectate de coronavirus, dar consideră că acesta va ieși mai puternic din criză.

Spaniolii, încurajaţi să-şi progrmeze vacanţele la ei în ţară

Mai mult, Reyes Maroto i-a încurajat pe spanioli să-și planifice vacanțele acum pentru a stimula și turismul național: „Toți merităm după aceste săptămâni de restricții”.

Ministrul a subliniat că turismul este un sector strategic pentru Spania și are segmente cu o valoare adăugată ridicată: „Sunt convins că acest sector ne va ajuta să ieșim din criza economică și socială”

În momentul de față, Sánchez nu a detaliat dacă Spania își va restabili toate conexiunile aeriene sau ce măsuri vor fi luate pentru a preveni infectarea turiștilor.

După ce a fost întrebat despre aceste aspecte, Sánchez a spus că oficiali ai ministerului vor anunța mai multe acțiuni specifice în acest sens în zilele următoare, informează icndiario.