Evenimentul Zilei > Justitie > ŞPAGĂ PENTRU CARTIERUL SĂRACILOR. DNA verifică informaţiile din calculatoarele primarului Radu Mazăre şi ale Primăriei Constanţa
ŞPAGĂ PENTRU CARTIERUL SĂRACILOR.  DNA verifică informaţiile din calculatoarele primarului Radu Mazăre şi ale Primăriei Constanţa

ŞPAGĂ PENTRU CARTIERUL SĂRACILOR. DNA verifică informaţiile din calculatoarele primarului Radu Mazăre şi ale Primăriei Constanţa

Specialiştii DNA verifică informaţiile din calculatoarele ridicate de la primarul Radu Mazăre şi din Primăria Constanţa, la percheziţiile din dosarul în care este acuzat că a luat mită de la Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale.

Procurorii DNA au făcut, în 8 aprilie, percheziţii la Primăria Constanţa şi la vila din Mamaia a primarului Radu Mazăre, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a-l ajuta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului. Anchetatorii au ridicat atunci mai multe documente, dar şi unităţi de calculator şi laptopuri.

Miercuri, procurorii au desigilat aceste calculatoare şi laptopuri, pentru ca specialiştii instituţiei să facă percheziţia informatică a acestora, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Potrivit surselor citate, vor fi percheziţionate din punct de vedere informatic calculatoare sau laptopuri aparţinând lui Radu Mazăre, Primăriei Constanţa, omului de afaceri Avraham Morgenstern, unei contabile din Primărie şi unei avocate implicate în acest caz.

Omul de afaceri Avraham Morgenstern s-a prezentat miercuri la sediul DNA pentru a participa la aceste operaţiuni, au precizat sursele citate.

La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Avraham Morgenstern nu a dorit să comenteze prezenţa sa la DNA, motivând că nu vorbeşte limba română.

Radu Mazăre şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost reţinuţi de procurorii DNA în 8 aprilie şi au fost eliberaţi o zi mai târziu, după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, cu interdicţie de a părăsi ţara.