Evenimentul Zilei > Justitie > SOV, audiat la DNA în cauza disjunsă din dosarul lui Bogdan Olteanu
SOV, audiat la DNA în cauza disjunsă din dosarul lui Bogdan Olteanu

SOV, audiat la DNA în cauza disjunsă din dosarul lui Bogdan Olteanu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost audiat, miercuri, în calitate de martor la DNA, în partea disjunsă din dosarul în care fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, a fost trimis în judecată pentru corupţie, potrivit unor surse judiciare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 14 martie 2017 ca dosarul în care Bogdan Olteanu este judecat pentru trafic de influenţă să fie soluţionat de Curtea de Apel Bucureşti, iar această din urmă instanţă şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Bucureşti. Dosarul este încă în procedura de cameră preliminară şi are termen 4 mai.

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. O parte din dosar a rămas la DNA, urmând a fi continuate cercetările şi faţă de alte persoane.

În ceea ce îl priveşte pe Sorin Ovidiu Vîntu, omul de afaceri a anunţat că şi-a recunoscut faptele, urmând a executa mandatul pe care îl va primi prin procedură simplificată.