Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Sorina Pintea, război cu MAFIA! Se introduce un ordin pe care grupurile de interese l-au vrut blocat. Vești bune pentru pacienți
Ministrul Sorina Pintea, război cu MAFIA! Se introduce un ordin pe care grupurile de interese l-au vrut blocat. Vești bune pentru pacienți

Ministrul Sorina Pintea, război cu MAFIA! Se introduce un ordin pe care grupurile de interese l-au vrut blocat. Vești bune pentru pacienți

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a făcut o declarație dură joi seara, în direct la Medika TV. Ministrul a adus în discuție grupurile de interese care încearcă și uneori chiar blochează orice progres în sănătate.

Sorina Pintea a spus că ordinul de reglementare a medicamentelor prescrise ”off label”, va fi dat și publicat în Monitorul Oficial, înainte de 1 august.

”Sunt interese din afara ministerului care au blocat până acum emiterea acestui ordin” a declarat Sorina Pintea în cadru emisiunii Medika Special.

Cinci pacienți cu tumori cerebrale au câștigat în instanță dreptul la viață. Medicii susțin că singura lor șansă de vindecare constă într-un tratament alternativ care nu se găsește pe lista medicamentelor specifice compensate. Atunci, bolnavii au dat în judecată statul român pentru a putea beneficia gratuit de tratament.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.