Evenimentul Zilei > Justitie > Sorina Matei aruncă BOMBA în scandalul Kovesi: „A MINTIT într-un alt dosar”
Sorina Matei aruncă BOMBA în scandalul Kovesi: „A MINTIT într-un alt dosar”

Sorina Matei aruncă BOMBA în scandalul Kovesi: „A MINTIT într-un alt dosar”

Jurnalista Sorina Matei intervine în scandalul Kovesi, susținând că fosta șefă a DNA nu este acuzată de mărturie mincinoasă în dosarul RTV, ci în alt dosar.

Într-o postare pe Facebook, Sorina Matei dezvăluie că Laura Codruța Kovesi a mințit că îl cunoaște pe Sebastian Ghiță în dosarul Cameliei Bogdan.

Redăm mai jos postarea integrală a jurnalistei: 

„Am mai lămurit un mister în legătură cu acuzaţia de mărturie mincinoasă în care este suspectă doamna Kovesi. Foarte important: ca doamna Kovesi să fie pusă sub acuzare pe mărturie mincinoasă trebuia să mintă în legătură cu Ghiţă (dacă îl cunoaşte sau nu) în altă cauză care să aibă un cu totul alt obiect decât cel al prezentului dosar
Cum actualul dosar are acelaşi obiect cu dosarul RTV (înregistrările difuzate de RTV şi date de Ghiţă, acuzaţiile fiind aceleaşi inclusiv pe Jakarta), madam Kovesi nu putea pica pe mărturie mincinoasă în acest dosar pentru că vorbim de dreptul martorului de a nu se autoincrimina. Adică nu poţi fi pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă într-un dosar care are acelaşi obiect şi în care ai dat deja declaraţie de martor, chiar dacă ai minţit. Deci nu e dosarul iniţial RTV (care are acelaşi obiect ca al prezentei speţe în care e acuzată şi în care nici nu s-a început urmărirea penală). Surpriza vine la sfârşit. Doamna Kovesi a dat declaraţii şi în dosarul Sufrageria şi în dosarul Camelia Bodgan/înregistrări T.Băsescu. Iar faza tare este că a minţit în legătură cu Ghiţă/îl cunoaşte sau nu în dosarul C.Bogdan. Un alt dosar, cu un alt obiect, în care a dat declaraţie de martor şi a minţit. În acest dosar a dat declaraţia de martor din 10 Aprilie 2017 în care a spus că nu a avut întâlniri private cu Ghiţă, nu au vorbit la telefon, nu a făcut schimb de mailuri. De aceea, acuzaţia de mărturie mincinoasă la Kovesi ţine. E dată în alt dosar/ C. Bodgan. Kovesi a picat pe mărturie mincinoasă în dosarul Camelia Bodgan în care s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă/abuz în serviciu, având ca obiect faptele sesizate din oficiu la data de 4.01.2017, constând în încălcarea dispoziţiilor CPP anterior (306-307) privind secretul deliberării în dosarul nr. 25497/3/2012 cunoscut în presă ca dosarul ICA, dosar în care au fost audiaţi la gramadă şi oamenii RTV, nu în dosarul iniţial RTV. Ghinionul sau norocul, luaţi-o cum vreţi, este că a minţit în legătură cu Ghiţă în atâtea dosare în care a fost audiată ca martor pe tema asta, încât şi-a creat singură probleme din cauza minciunilor. #ShitHappens #JakartaShow”, a scris Sorina Matei pe contul său de socializare.