Sorin Ovidiu Vîntu şi Traian Băsescu, războiul declaraţiilor

Sorin Ovidiu Vîntu şi Traian Băsescu, războiul declaraţiilor

Singura declaraţie dată de Sorin Ovidiu Vîntu astăzi, după reţinerea sa, l-a avut drept ţintă pe şeful statului Traian Băsescu.

"Când Băsescu va pierde o bătălie, vreau să-l văd în locul meu", a spus omul de afaceri azi, în momentul ieşirii de la Parchet. Duelul verbal dintre cei doi a fost întreţinut constant cu replici acide şi atacuri. Încă din primăvara anului trecut, Traian Băsescu a lansat tema "mogulilor", pe care a folosit-o cu insistenţă în lupta electorală pentru prezidenţiale.

  • Traian Băsescu: "Au continuat denigrările şi atunci am înţeles că de fapt este alt joc şi, dacă aţi observat, pe două trusturi de presă: pe trustul lui Voiculescu şi pe trustul lui Vântu. Oameni care altfel te... dar le iese din gură propaganda mirosind a Rompetrol şi alta mirosind a bani de la FNI"
  • Sorin Ovidiu Vîntu: "Dacă dumneavoastră, Domnule Preşedinte, credeţi că am investit atâţia bani pentru a vă agresa, înseamnă că aveţi vis-a-vis de propria persoană o părere exagerat de bună"

Traian Băsescu: "Am fost şocat când am văzut zilele trecute un mogul, într-o emisiune în care voia să arate cum e el Dumnezeul patriei. Păi cum, domnule mogul, să se apare statul de tine?! Cel puţin cât eu voi fi preşedinte, nu se va întâmpla acest lucru, să aibă un stat supus lui. A avut perioada în care statul i-a fost supus, s-a îmbogăţit, gata!"

  • Sorin Ovidiu Vîntu: "Omul este mărunt. Funcţia lui este importantă, dar omul este mic. Deşi unora poate că le creează o altă impresie, Băsescu este o mediocritate. O mediocritate nervoasă(...)Acest om este un rău care trebuie izolat pe scena politică românească. Izolaţi-l pe Băsescu, domnilor!"

Pe 4 august, într-un interviu acordat Televiziunii Române, şeful statului a folosit şi informaţia apărută în presă potrivit căreia Sorin Ovidiu Vîntu ar fi colaborat cu Securitatea, sub numele de cod "Nuş".

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Traian Băsescu: "Trusturile de presă ne dau lecţii. Vine Realitatea lui Vîntu şi ne spune ce să facem. Oamenii cu bani au acum un tupeu incredibil(...) Televiziunea sa vine şi ea şi ne dă lecţii. Pentru că aşa a vrut justiţia, plăteşte FPS 100 de milioane şi CEC-ul 300 de milioane de euro, iar el ne dă lecţii. S-a depăşit măsura în ţara asta. Cei cu bani au ajuns cu tupeul dincolo de limite care pot fi acceptate. Ei au nevoie - şi asta au stimulat în toată perioada asta de criză - de dezbinare, neîncredere, fură guvernul, fură preşedintele, moare preşedintele, schimbăm, pentru că mai au nevoie de o debandadă ca la începutul anilor 90, să mai pună sub control tranzacţiile statului"

Numele lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost pomenit des şi în disputele electorale în cursa prezidenţială. Întâlnirea dintre omul de afaceri şi candidatul social-democrat, Mircea Geoană, a fost considerată unul dintre motivele eşecului celui din urmă.

  • Traian Băsescu: "V-a plăcut întâlnirea cu Vîntu de azi-noapte?", l-a întrebat Băsescu pe Geoană la dezbaterea din turul II pentru prezidenţiale.
  • Mircea Geoană: "Am avut azi-noapte o întâlnire cu domnul Vîntu aşa cum aţi avut dumneavoastră zeci de întâlniri cu acest domn în anii în care eraţi apropiaţi. Şi cred că a fost un lucru decent. M-a sunat după ce eu am avut un interviu într- o gazetă de sport unde am spus că este malefic şi uşor turbulent"
  • Sorin Ovidiu Vîntu, despre întâlnirea cu Geoană: „A venit la mine cu o zi înainte de dezbaterea finală, (...). Era încordat şi am încercat să-i creez o stare de relaxare”