"Şi eu provin din administraţia publică locală. De multe ori în aceste săptămâni credeţi-mă că mi-aş fi dorit să fi făcut parte în continuare din rândurile dumneavoastră, dar totodată vă spun că trebuie să facem aceste schimbări", a spus premierul Sorin Grindeanu.

Declarația premierului a fost primită cu aplauze de primarii adunați astăzi la Parlament , la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România. 

Grindeanu a reluat tema "celor două Românii", spunând că există diferenţe majore între românii din mediul urban şi cei din mediul rural.

"În continuare 47% din populaţia României trăieşte în mediul rural. Aproape 80% din teritoriu sau peste 80% este administrat de dumneavoastră, de comune. S-au schimbat foarte multe lucruri, dar în continuare de foarte multe ori parcă avem două Românii: o Românie urbană şi o Românie rurală. Diferenţele dintre rural şi urban sunt din ce în ce mai mari", a mai  spus premierul.

La rândul său, președintele PSD Liviu Dragnea le-a transmis primarilor că doreşte ca legea salarizării unitare, prin care vor crește și salariile lor de la 1 iulie.