Evenimentul Zilei > Politica > Sorin Grindeanu s-a întors din SUA. PRIMA REACȚIE a premierului după incendiul din Bamboo
Sorin Grindeanu s-a întors din SUA. PRIMA REACȚIE a premierului după incendiul din Bamboo

Sorin Grindeanu s-a întors din SUA. PRIMA REACȚIE a premierului după incendiul din Bamboo

Premierul Sorin Grindeanu s-a întors în această seară din SUA. El a fost așteptat pe aeroport de vicepremierul Sevill Shhaideh, care i-a ținut locul în această perioadă, și ministrul de Interne, Carmen Dan, care i-au dat raportul cu privire la incendiul din clubul Bamboo. Grindeanu a susținut că este obligatoriu să fie luate toate măsurile necesare, astfel încât istoria să nu se mai repete şi adevărul să iasă la lumină.

"Prim-ministrul s-a interesat îndeaproape despre cum a decurs Planul Roşu de Intervenţie care a fost activat în urma incendiului de la clubul Bamboo din Capitală şi a cerut detalii legate de starea de sănătate a persoanelor care au avut nevoie de spitalizare în urma tragediei. Şi pe această cale, prim-ministrul a transmis mulţumiri celor 260 de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului, personalului medical şi tuturor acelora care au depus eforturi pentru salvarea vieţilor celor afectaţi de incendiu", se arată în comunicatul transmis de Executiv. 

Totodată, premierul a fost informat cu privire la măsura dispusă de MAI prin care, în perioada 21 – 30 ianuarie, conducerile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene Bucureşti/ Ilfov vor desfăşura acţiuni de recunoaştere şi de control la obiective/ operatori economici ce desfăşoară activităţi cu public numeros – cluburi şi discoteci – conform planului elaborat de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. 

Prim-ministrul a primit detalii cu privire la cele 162 de controale desfăşurate în noaptea de sâmbătă spre duminică în cluburi şi discoteci, unde au fost aplicate 118 amenzi, în cuantum de 203.000 lei, pentru nerespectarea reglementărilor pe linia apărării împotriva incendiilor. 

Potrivit Executivului, în acest context, Sorin Grindeanu a cerut întocmirea unui raport scris cu privire la toate măsurile care au fost luate şi care urmează a fi dispuse şi a subliniat nevoia ca toate structurile MAI care sunt implicate în ancheta deschisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti să acorde tot sprijinul necesar, astfel încât aflarea adevărului să se facă în cel mai scurt timp. 

"Este obligatoriu să luăm absolut toate măsurile necesare astfel încât istoria să nu se mai repete şi adevărul să iasă la lumină", a susținut Grindeanu. 

Premierul Sorin Grindeanu a participat, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la ceremonia de învestire a noului preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump