"Eu nu voi face mişcări în Guvern şi mişcări politice fără colegii mei. Ei trebuie să decidă, împreună trebuie să decidem mutările pe care le facem. (…) Este o relaţie de subordonare, domnul Dragnea este preşedintele PSD, e simplu", a declarat Grindeanu. 

El a susţinut că a primit o mare responsabilitate din partea Comitetului Executiv Naţional al PSD. 

"Mulţumesc colegilor mei pentru votul de azi din CExN. E o mare responsabilitate şi simt în spate această responsabilitate, nu doar a votului pe care l-am primit azi din partea colegilor mei, ci a votului românilor pentru un program de guvernare pe care trebuie să îl punem în practică. Am avut o rugăminte în faţa colegilor din CExN, dar în primul rând o rugăminte faţă de preşedintele partidului, faţă de domnul Liviu Dragnea, de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa, cel care a făcut acest program de guvernare, pentru a ajuta la implementarea acestuia. E şi un lucru simplu, pentru că e un program foarte clar, pe etape, dar totodată e şi complicat, fiind un program complex, care se referă la aproape toate aspectele vieţii noastre", a adăugat Grindeanu, potrivit Agerpres.

Întrebat de ce s-a răzgândit, în condiţiile în care anunţase anterior că nu vrea să ocupe un loc în viitorul Cabinet, Grindeanu a spus: "Declaraţia mea a fost că nu îmi doresc să intru în Guvern la acel moment. Dar eu înţeleg momentul şi sunt de 20 de ani membru PSD. Tot timpul trebuie să simţi şi responsabilitatea oamenilor care cred în tine". 

El a menţionat că l-a văzut o singură dată pe preşedintele Klaus Iohannis. "L-am văzut o singură dată pe domnul preşedinte Klaus Iohannis, când a venit în vizită la Timişoara, în urmă cu o lună şi jumătate, o vizită oficială. Fiind preşedinte de CJ, l-am aşteptat la aeroport, aşa cum e normal", a precizat Sorin Grindeanu.