Sorana Cîrstea (30 de ani)  a bătut palma cu preparatorul fizic Teo Cercel, nimeni altul decât omul concediat de Simona Halep la începutul anului 2020.

Prin acestă mutare surpriză, Sorana Cîrstea reia colaborarea cu preparatorul fizic după șapte ani.

Jucătoarea româncă Sorana Cîrstea se află în prezent pe locul 75 în WTA.

Prin această mutare, Cîrstea încearcă să își pregătească revenirea în forță în circuit după o absență de câteva luni din cauza pandemiei de coronavirus.

Ultimul meci al Soranei a fost în februarie, la turneul de Doha. Atunci a pierdut cu Elena Rybakina, scor  6-3, 3-6, 1-6.

Gurile rele spun că acestă neașteptată „mutare” a Soranei poate fi interpretată și ca un mesaj pentru Simona Halep, știindu-se că cele două sportive nu sunt în relații dintre cele mai bune.

Simona Halep a renunțat la serviciile lui Teo Cercel după Australian Open, unde s-a oprit în semifinale, învinsă de Garbine Muguruza.

Românca l-a considerat vinovat pe preparatorul ei fizic, care era și cel mai vechi om din staff-ul său, cei doi lucrând împreună din 2013.

În turul doi al turneului australian, Simona a răbufnit public la adresa lui Cercel, după ce a pierdut meciul cu Alja Tomljanovic.

După ce a condus cu 4-1 și 5-2 în primul set, Tomljanovic a recuperat două game-uri la rând, astfel că la 5-4 pentru Simona, antrenorul campioanei noastre, Darren Cahill, a simțit nevoia să intervină.

Australianul i-a explicat Simonei ce trebuie să schimbe în joc, mai ales din punct de vedere tactic, dar i-a și spus să fie mai relaxată, numai că Halep avea altceva pe suflet.

Simona Halep s-a enervat și i-a spus lui Cahill: „Să-i zici lui Teo că am obosit!”,

Atunci, Simona Halep a dezvăluit că a făcut pregătirea singură în perioada petrecută în țară.

„Nu pot să zic că e greu sau uşor fără preparator fizic. Am făcut singură pregătirea fizică în perioada aceasta. Am avut nevoie de un pic de timp să îmi reaşez exerciţiile şi vom vedea ce urmează”, a spus Simona Halep, potrivit digisport.ro