Sorana Cîrstea, fata care s-a ridicat cu banii de îngheţată

Sorana Cîrstea, fata care s-a ridicat cu banii de îngheţată

Sportiva din România cu cel mai lung traseu la Antipozi a beneficiat în carieră de finanţele familiei.

România a rămas fără nicio reprezentantă în competiția de simplu de la Australian Open, primul turneu de tenis de Mare Şlem al anului. Sorana Cîrstea a părăsit întrecerea feminină în turul trei, după ce sâmbătă dimineaţă a pierdut în faţa italiencei Sara Errani, scor 7-6 (6), 0-6, 2-6, iar mâine va reveni în ţară.

În ultimele două seturi, Sorana a evoluat cu dureri cumplite la spate care au constrâns-o la o evoluţie palidă.

Acasă, la Târgovişte, Mihai Cîrstea s-a trezit cu noaptea-n cap pentru a-şi vedea fiica la TV: "M-aş fi trezit oricum să urmăresc meciurile de tenis, fiindcă este un sport care-mi place. Îl şi practic. Joc de plăcere. Fiica mea a evoluat cu dureri la spate şi este obligată să-şi ia patru-cinci zile de pauză. La turneu i-a avut alături pe Victor Ioniţă, care îi este şi antrenor, şi pe Lili, mama ei. De fapt, soţia mea este cea care a îndrumat-o către tenis, după ce ambele au admirat-o pe Steffi Graf. Sorana chiar a avut ocazia s-o cunoască personal pe Graf, la Los Angeles, unde s-a antreant cu ea şi cu soţul ei, americanul Andre Agassi".

Ne puteți urmări și pe Google News

Părintele Soranei îi prevede acesteia un an de vis. "Nu e mulţumită cu faptul că a trecut doar trei tururi, dar pe mine mă bucură faptul că lucrurile se liniştesc. A muncit mult în noiembrie şi în decembrie, la Bucureşti, şi se pare că va avea un an foarte bun".

Despre câştigurile Soranei, Mihai Cîrstea refuză să comenteze. "E frumos când auzi sumele care se vehiculează în tenis. Sunt însă venituri brute. Jucătorii îşi plătesc singuri taxele, avioanele, hotelurile şi antrenorul", susţine Mihai Cîrstea, care confirmă faptul că Sorana a făcut karate, înainte de a trece la tenis.

Familia s-a mutat după 1990

Cîrstea senior o duce bine cu banii, fiind un prosper om de afaceri. "Am o firmă de distribuţie şi una de îngheţată. Doar noi, familia, am ajutat-o în carieră", se prezintă tatăl, care a ales să se mute la Târgovişte după Revoluţie: "În 1990, am plecat din Bucureşti. Ne-am tras la Târgovişte, unde avem originile. Oricum, la Bucureşti vin aproape zilnic".

DURERE. Sorana a primit îngrijiri medicale la spate. Accidentarea a fost însă prea gravă pentru ca românca să o poată depăşi FOTO: REUTERS

1,064 milioane de dolari este suma câştigată de Sorana Cîrstea exclusiv din turneele de tenis. Jucătoarea s-a născut pe 7 aprilie 1990, la Târgovişte