Evenimentul Zilei > Monden > Sora lui Gigi Becali, răpusă de virus. Pentru patronul FCSB este drama vieţii
Sora lui Gigi Becali, răpusă de virus. Pentru patronul FCSB este drama vieţii

Sora lui Gigi Becali, răpusă de virus. Pentru patronul FCSB este drama vieţii

Patronul echipei de fotbal FCSB şi totodată latifundiarul Gigi Becali şi-ar fi descoperit calea spre credinţă în urma unei mari pierderi din familie.

Se întâmpla în anii 1990, perioadă în care Dorina Becali devenea inițiatoarea unui proiect umanitar fără precedent în România.

Sora mai mare a lui Gigi Becali construia în Pipera un cimitir dedicat copiilor decedați la naștere. Conform prosport.ro, în prim-plan mai apare o altă soră, Domnica.

Cele două au cumpărat un teren în Pipera și au făcut un cimitir în care să fie înmormântați copiii morți înainte de a fi botezați.

Ideea i-a aparţinut însă Dorinei Becali, care a rămas marcată după un episod traumatizant petrecut într-un spital din Bucureşti.

În timp ce era internată, ea a văzut un câine care avea în gură un picior de bebeluș ce provenea de la un avorton aruncat la coșul de gunoi.

„Mă duceam cu sora mea de exemplu unde erau cămine de copii, că ei nu erau botezați, și eu botezam câte 100 de copii odată.

La o femeie care face avort nu se iartă păcatul decât prin botez. Și eu, ca să le ierte păcatele la femei, plăteam eu bani de le lua la 100 de copii hăinuțe de botez și luăm pentru fiecare femeie un copil sau doi”, a dezvăluit Gigi Becali iarna trecută, la România TV.

Cele două surori ale patronului FCSB au cerut mai întâi acordul Patriarhiei pentru demersul lor, după care au contactat toate maternitățile din Capitală.

Mai departe, ele au cerut aprobarea părinților şi astfel a fost înmormântat fiecare copil care a murit fără să fie botezat.

Ulterior, locul respectiv a fost numit „Grădinița îngerilor”. Având dintotdeauna o relație foarte strânsă cu surorile sale, Gigi Becali fost devastat când a murit Dorina.

Se întâmpla spre sfârșitul anilor 1990, iar omul de afaceri a suferit cumplit la acea vreme și a refuzat să vorbească despre asta vreodată.

Singurul care a povestit drama a fost Giovani Becali: „Sora lui Gigi, care a murit, a fost în clasă cu mine, noi am fost botezați în aceeași apă cu Dorina, sora lui Gigi și am fost crescuți împreună ca frații.

Ea a murit pentru că s-a sacrificat să îngroape copiii rămași fără ajutor, care nu mai puteau să fie înmormântați și ea a răcit acolo în cimitir, îngropând copii…

A făcut pneumonie și a murit după Revoluție”, a rememorat fostul impresar din fotbalul românesc.

Regretata soră l-a lăsat în urma ei pe Lucian Becali, despre care se ştie că este unul dintre nepoții preferați ai latifundiarului.

Despre Domnica, sora mai mică a lui Becali, se ştie că este foarte credincioasă și cântă în corul bisericii din Pipera. Aceasta este căsătorită cu Constantin Geambazi.

Conform cancan.ro, o altă versiune despre moartea Dorinei este cea care arată că decesul ar fi fost provocat de un virus.

Ea l-ar fi contractat din morgile şi spitalele prin care a umblat ani la rând pentru a-i înmormânta creştineşte pe bebeluşii plecaţi prematur de pe această lume.

sursa: prosport.ro