Potrivit articolului, patriarhatul şi capitalismul se combină pentru a produce muncitori alienaţi care devin ''instrumente de producţie'', pentru bărbaţii care le domină. Aceasta conduce la ''normativa hetero a relaţiilor de familie'' şi trebuie combătută de ''un nou concept radical în privinţa sarcinii femeii înseşi''.

Dacă în această situaţie, vă veţi întreba despre ce este vorba, nu vă neliniştiţi, fiindcă nu sunteţi singurul

Asta fiindcă modul cum va fi ''abolită'' familia nu este explicat.  Sophie susţine că femeile gravide sunt subiectul ''violenţei biologice din partea societăţii'' şi că ''obiecţia aparent feministă faţă de chestiunile maternale, menţine relaţiile familiale închistate şi alienate care fac posibilă existenţa capitalismului''.

Suficient de obtuz

Din start vă spunem că nu sunteţi singurii  nedumeriţi. Pentru un stângist oarecare,  nu e nimic surprinzător faptul că Lewis vrea să anihileze ideea de familie. Sophie Lewis, teoretician și geograf feminist, preia această idee în noua sa carte: Feminismul împotriva familiei şi face legătura între abolirea familiei și o reconceptualizare radicală a sarcinii în sine. Actul de a purta un copil la termen, insistă ea, este o muncă, care a fost mult timp exploatată și trecută cu vederea… Restul interviului este o nebunie de clişee şi absurdităţi ale progresiştilor parcă treziţi din somn şi n-o să va mai plictisim redându-vă tot conţinutul….

 

Citește și: